Gazi, Şiirini Erdoğan'ın Okumasını İstiyor

15 Temmuz gazisi Bostancı: ' '15 Temmuz Destanı ve Selam Olsun' şiirimi cumhurbaşkanımıza takdim etmek istiyorum. Kendi sesinden bir kaç dize de olsa okumasını istirham edeceğim' 'Cumhurbaşkanımızın dirayeti, önderliği, liderliği ve halkımızın ferasetiyle darbeye karşı dik duruş sayesinde onların amaçlarına ulaşmasını engelleyerek ülkemizi bir işgalden kurtardık''

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaralanan gazi Muhammet Bostancı, 15 Temmuz ile ilgili yazdığı şiiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim ederek, onun sesinden dinlemeyi istediğini kaydetti.

Bostancı, AA muhabirine, 15 Temmuz'da arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada köprülerin kapatıldığını duyduğunu, bunun normal bir durum olmadığını düşünürken radyodan Başbakan Binali Yıldırım'ın olayın bir kalkışma olduğuna ilişkin açıklamasını dinlediğini anlattı.

Açıklamayı duyunca darbecilerin olduğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu Yakası ayağına gittiğini, yeni konuşlanmaya başlayan darbecilere yaklaşıp hepsinin vatan hainliğinden yargılanacağını, kışlalarına dönmeleri gerektiğini söylediğini anlatan Bostancı, daha sonra ellerinde Türk bayrağı olan 50-60 kişilik gruba katılarak darbecilere doğru harekete geçtiklerini söyledi.

20 metre kala havaya ateş açıldığını aktaran Bostancı, 'Devam ettiğimizi görünce bize doğru ateş ettiler. İlk ateşte ben yaralandım ve şehit olanlar oldu. Daha sonra onlarla göğüs göğüse geldik. Layık olmadıkları üniformayı üzerilerinden çıkardık, rütbelerini söktük. Kısa süre içerisinde hain askerleri köprünün koruma karakoluna teslim ettik. Ben dizlerimin üstü ve karın bölgemden, seken kurşunların şarapnel parçalarından yaralandım. Öndekilerin elinde Türk bayrağı vardı ve darbeciler bunu gördükleri halde bize ateş ettiler.'' diye konuştu.

Darbenin başarıya ulaşması halinde Türkiye'nin Suriye'den daha kötü duruma düşeceğini aktaran Bostancı, 'Cumhurbaşkanımızın dirayeti, önderliği, liderliği ve halkımızın ferasetiyle darbeye karşı dik duruş sayesinde onların amaçlarına ulaşmasını engelleyerek ülkemizi bir işgalden kurtardık. O gece herkesin niyeti vatan, millet, bayrak savunması, ezanların susmaması mücadelesiydi.'' dedi.

''Milletçe darbecilere nasıl karşı koyacağımızı, ister içeride ister dışarıda bütün hainleri nasıl engelleyeceğimizi, bu ülkeye onlara dar edeceğimizi gösterdik.' diyen Muhammet Bostancı, direnişin, kimsenin bundan sonra bu tarz hareketlere kalkışamayacağının canlı örneği olduğunu söyledi.

- '15 Temmuz'u destansı dille anlatmaya çalıştım'

İnşaat mühendisi olduğunu, daha önceleri şiir konusunda hiçbir deneyiminin olmadığını ancak, 15 Temmuz'da yaşadıklarının kendisini derinden etkilediğini belirten Bostancı, ''Fiziksel olarak çok ciddi yara almamama rağmen manevi olarak derinden etkilendim. Şiirimdeki bir kaç dize sürekli beynimde dolaşıp durmaya başladı. Aklımdan bir türlü gitmiyordu. Kalkıp yarı uykulu halde bir kalem kağıt bularak aklıma gelenleri yazdım ve şiir yazmam böyle başladı.' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hatırasının diri tutulması gerektiğini dile getiren Bostancı, sözlerini şöyle tamamladı:

'Şiirimde 15 Temmuz'u destansı dille anlatmaya çalıştım. Hayatlarını ortaya koyan ve bunu canlarıyla ödeyen şehit kardeşlerimiz var. Bütün bunların hatırası ne kadar zaman geçerse geçsin diri tutulmalı. Ben mühendisim, şair değilim. Öyle oturayım da bir şiir yazayım diye tasarlamadım. Fakat tamamen doğaçlama Allah'ın kalbimize ilham ettiği şekilde dizeler ortaya çıktı ve 35 kıta oluştu. Ben şiirime '15 Temmuz Destanı ve Selam Olsun' ismini verdim. Bunu cumhurbaşkanımıza takdim etmek istiyorum. Çünkü kendisi hem şiiri çok sever hem de şiir okuma üstadıdır. Allah nasip eder de imkan olursa kendisine bunu takdim etmeyi ve kendi sesinden bir kaç dize de olsa okumasını istirham edeceğim.''
Kaynak: AA