Edirne'de 15 Temmuz Destanı Etkinlikleri

Edirne’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Binlerce Edirneli caddelere çıkarak, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları ile dev bir kortej oluşturdu.

Edirne'de 15 Temmuz Destanı Etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri nedeniyle Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan binlerce Edirneli, uzun bir kortej oluşturdu. Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, kamur kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra korteje yaklaşık 5 bin Edirneli vatandaş katıldı.

Törenlere Kırkpınar’ın çift altın kemerle rekorunu kıran ağa Seyfettin Selim de katıldı.

Selimiye Cami’nin gölgesinde gerçekleştirilen kortejin ardından Atatürk Anıtı önünde hazırlanan tören alanında 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını Edirnelilerle paylaştı.

“Öleceksek halkımızın içinde ölecektik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Komutan taşın arkasına saklanırsa, ordu dağın arkasına saklanır’ sözüyle hareket ettiklerini anlatan Vali Özdemir, “Emniyet müdürümüzle görüşmemizde dedik ki öleceksek ya makamımızda öleceğiz, ya halkımızın içinde ölürüz, ya konutumuzda ölürüz öleceksek burada ölürüz. Onun için bundan başka bir yere gitmeyiz” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, hain darbe girişimi gecesi FETÖ’cü hainlerin asla asker olamayacağını ve hatta askeri zeka özelliklerinin dahi bulunmadığını vurguladı.

Vali Özdemir’in konuşmasının ardından katılımcılar sinevizyon aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde yaptığı konuşmasını canlı olarak izledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gece boyunca Mehteran Takımı gösterisi, Devlet Türk Müziği Topluluğu Tasavvuf konseri, camilerden selaların ve şehitler için duaların okunması ile devam etti.
Kaynak: İHA