'Dünden Bugüne FETÖ Ve 15 Temmuz' Konferansı

Anadolu Platformu Başkanı Aldemir: '15 Temmuz sürecinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavır, dünya tarihi açısından yeni bir süreci milletle beraber ayağa kaldırmıştır'.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, '15 Temmuz sürecinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavır, dünya tarihi açısından yeni bir süreci milletle beraber ayağa kaldırmıştır.' dedi.

Aldemir, valilik, belediye ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, 'Dünden Bugüne FETÖ ve 15 Temmuz' konulu konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, milletin anne şefkatiyle devlet iradesini, askerini ve polisini bağrına bastığını söyledi.

Aldemir, toplumların seçtiği siyasi liderlerin gösterdiği tavırların son derece önemli olduğunu dile getirdi.

- 'Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavır, yeni bir süreci ayağa kaldırmıştır'

15 Temmuz sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavrın önemine işaret eden Aldemir, şöyle konuştu:

'Toplumların seçtiği siyasal liderlerin gösterdiği tavırlar son derece önemlidir. 15 Temmuz sürecinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavır, dünya tarihi açısından yeni bir süreci milletle beraber ayağa kaldırmıştır. Bu çerçevede Başbakanın , MHP lideri Devlet Bahçeli'nin o süreçte ortaya koyduğu tavır, milletimiz tarafından da takdir görmüştür ancak ana muhalefet liderinin sürekli pozisyon arayışı, sürekli vaziyete göre konum arayışı herkesin idrakindedir ve bu anlayışı an an devam etmektedir.'

Son yüz yıl içerisinde ilk defa darbe yapanların yargılandığını ifade eden Aldemir, 'Biz 1960'ı 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı e-muhtıraları adam gibi yargılayamadığımız için ve 17-25 Aralık'ın hesabını soramadığımızdan dolayı 15 Temmuz gerçekleşmiştir. Son yüz yılı ele alırsak ilk defa darbe yapanlar yargılanıyor. Türkiye, bunu ilk defa yapıyor. Onun için topyekun bir arınmaya ihtiyaç var.' diye konuştu.

Aldemir, yargılama sürecinin daha verimli bir şekilde yürütülmesi adına mevcut anayasanın değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA