Denizli Polisinden Dolandırıcılara Darbe

Denizli’de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, 35 vatandaşı dolandıran şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çok miktarda altın ve para ele geçirilirken, 7 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, savcı olarak tanıtıp, ’paralarınız terör örgütünün eline geçecek’ diyerek dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Ekipler, dolandırıcıların yakalanması için 3 ay yapılan teknik takibin ardından Denizli, İstanbul ve Şanlıurfa’da belirlenen adreslere baskın yaptı. Operasyonda, 7 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 20 tam altın, 14 altın bilezik, 13 çeyrek altın, 1.5 metre altın zincir, 1 yarım altın, 17 bin 220 lira, bin 660 euro, 3 kol saati, çok sayıda cep telefonu hattı ele geçirildi.

Zanlıların, 20 Nisan ile 9 Temmuz 2017 tarihleri arasında toplamda 35 kişiyi cep telefonuyla arayarak, kendilerini polis veya savcı tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek dolandırdıkları belirlendi.

Gözaltına alınan 7 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan İ.B., E.D., H.Y., İ.T. ile T.A. tutuklandı, Ali Osman A. ile Halit B. ise serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA