Dağcılar Şehitler Anısına Aydos'un Zirvesine Tırmandı

Konya'da 22 dağcı, 15 Temmuz şehitleri anısına Bolkar Dağlarının 3 bin 430 metre ile en yüksek ikinci noktası Aydos Dağı'na tırmanarak zirvede bayrak açtı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Konya İl Temsilciliğinin düzenlediği '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında, Aydos Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

Etkinlik çerçevesinde, Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinden 22 dağcı, 6 saatlik tırmanışın ardından Bolkar Dağlarının 3 bin 430 metrelik yüksekliğine sahip, kentin en yüksek zirvesi Aydos'a tırmandı.

Dağcılar, zirvede açtıkları bayrak, pankart ve flamalarla 15 Temmuz şehitlerini andı.

Zirvede saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halkapınar Müftüsü Murat Kaya, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Tırmanışa katılan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDF'nin düzenlediği '15 Temmuz'da 15 zirvede 15 demokrasi ateşi' etkinliği kapsamında Konya ve Ereğli'den katılan dağcılarla Aydos'a zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özel günde bu tırmanışı gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Yaran, 'Milletimizin basireti, direnişi, demokrasiye sahip çıkma mücadelesi, bu hain teşebbüsünü sonuçsuz bıraktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, gazilerimize de sağlık diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

TDF Konya İl Temsilcisi Abdullah Tekin de tırmanışa katılan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ile tırmanışa destek veren Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: AA