Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmada"'Bugün ölmeyeceğiz de ne zaman öleceğiz' diyen bir millete kim zincir vurabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde konuştu. 

'Bugün ölmeyeceğiz de ne zaman öleceğiz' diyen bir millete kim zincir vurabilir?' diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, '15 Temmuz ilk değil son saldırı da olmayacaktır.. FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Önce bu hainlerin kafasını koparacağız.' dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe ifadesine de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bazıları 'Kontrollü darbe' diyor. Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyor. Bu bir terbiyesizliktir. Bu mücadele ödleklerin, vandalların mücadelesi değildir.' ifadesini kullandı. 





 
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

3-4 metre ötesine kurşun düştüğü yere yürüyen ve kendisine gitme öleceksin diyen kişiye dönüp  'Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz?' diyen millete kim dur diyebilir? O gece şehit kanları ile sulanan her karış toprağın her taşın her santim asfaltın dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş tüm dünyaya anlatsa. Çünkü bizim dilimiz bunları kelimelere dökmekte kifayetsiz kalıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

İDAM KONUSU PARLAMENTODAN GEÇİP BANA GELİRSE ONAYLARIM

Kandil'de, bütün dağlarda şu anda askerimiz polisimiz komandolarımız tüm güvenlik güçlerimiz oralarda bunları tek tek temizliyorlar. Diğer mesele ise parlamentonun meselesidir. Parlamentoya geldiği anda parlamento bu konuda kararını vermesi halinde bana geldiğinde ben de bunu onaylarım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

TÜRKİYE GÖRÜNDÜĞÜNDEN İBARET DEĞİLDİR

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Karşımızdaki örgütler gördüğümüz yapılarından ibaret olmayabilir. Ancak şunu da iyi bilsinler Türkiye de göründüğünden ibaret değildir. Bizim arkamızda da binlerce yıllık devlet geleneğimiz var bunu da böyle bilmeleri lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

BİR ÖLECEK BİN DİRİLECEĞİZ

Biz dirileri şerefli ölüleri şanlı Türk milleti olarak dünyanın geleceğine talibiz. Bizi ne terör örgütleri ne de onları kullananların sinsi oyunları çökertebilir. Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz. Kalbimizden inancı yüreğimizden cesareti bileğimizden gücü sırtımızdan teri eksik etmeden çalışacağız. 'Doğacaktır sana vadettiği günler hakkın kim bilir belki yarın belki yarından da yakın'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: BU MÜCADELE ÖDLEKLERİN VE VANDALLARIN MÜCADELESİ DEĞİLDİR


Hala birileri kontrollü darbe diyor. Doğru o gece 23:15 Atatürk Havalimanı'na iniyor. Benim orada on binlerce kardeşim orada. Tanklar VİP'in önünde geliyor bu tanklar orada duruyor ya dışarı çıkamıyor bu beyefendi önce korkuyor gidip görüşüyorlar görüşmeden sonra tankların koruması altında bu Kılıçdaroğlu denilen zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Biz Yenikapı'ya bu beyefendiyi de davet ettik bilseydim etmezdim. Önce davetime olumsuz cevap verdi son anda Cumartesi Yenikapı Cuma günü geleceğini bildirdi. Fakat Yenikapı ruhundan da bir şey alamamış ki kontrollü darbe dedi. Bu 250 şehidimize saygısızlıktır hakarettir. 2 bin 193 gazimize saygısızlıktır hakarettir bu millete saygısızlıktır hakarettir. Bunu nasıl söylüyorsun. Bu millet senin gibi ürkek korkak değil. Bu milletin yüreği var yüreği o yürek sende yok. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir Vandalların mücadelesi değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

İnsan 15 Temmuz gecesi darbecilerin kontrolü altında çıkıp Bakırköy'de güvenli bir makama gidip çay kahve içerek olayları takip edince böyle bir hisse kapıldı. Halbuki o gece her yerde canları pahasına mücadele edenlerin gördükleri hissettikleri bambaşkadır. Darbecilerle aynı çizgide yürüdüğü politikayı gizlemeye saklamaya çalışıyor. Sen o makama CD ile gelmiş bir genel başkansın. Kendisinin o gece nerede olduğunun tüm belgeleri ile açıkça ortada iken darbeciler için yollara düşen bu zat için ne desek boştur. Bugün parlamentoda hala sıkılmadan utanmadan hala bunları söylüyor. Tıpkı FETÖ'cüler gibi bu da kendisine verilen görevi yerine getiriyor. Ama ilk kez bugün FETÖ'yü bir örgüt olarak kabul etti. Biz geleceğimiz için burada olduğu gibi milletimiz ile birlikte yürümeye devam ediyoruz devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu millete kim zincir vurabilir?

BU MİLLET İHANET EDENİN BAŞINI EZMEKTEN ASLA TEREDDÜT ETMEZ

Örgütün hile ile insanlarımızdan gasp ettiği ne varsa asıl sahibine iade edildi. Bu örgütle bağlantısı olduğu belirlenen ve sayısı bine yakın özel şirkete kayyum atanarak kontrol altına alındı. FETÖ sadece değil PKK terör örgütü için de benzer yollara başvuruldu. FETÖ davalarında yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Bu ülkede hiç bir suç cezasız kalmayacak bundan emin olunuz. Bu millet ihanet edenin başını ezmekte de asla tereddüt etmez.

BUNLARI TEK TİP ELBİSE İLE ÇIKARTALIM

Türk milleti aman dileyene ne kadar merhametli ise ihanetinde ısrar edene de o kadar şediddir. Geçen gün sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar mahkemeye çıkarken bunları artık tek tip elbise ile çıkartalım.