Bursa'da 'Uludağ Ultra Maratonu' Koşusu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bursa’da düzenlenen ultra maraton koşusunda yarışmacılar Uludağ’a tırmanarak zorlu parkuru tamamlamaya çalışıyor.

Bursa'da 'Uludağ Ultra Maratonu' Koşusu Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Bursa’da bu sene ilki düzenlenen Uludağ Ultra Maraton koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Yıldırım Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliği ile yapılan Uludağ Ultra Maratonu, 14-15 Temmuz tarihleri arasında Bursa’da yapıldı. 12 ülkeden 20 farklı maratoncunun katıldığı koşuda toplam 600 kişi yarıştı.

Uludağ Ultra Maratonu çeşitli parkurlardan oluşurken, Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı tarihi Zeyniler Mahallesi’nde başlayan koşuda yarışmacılar toplam 75 kilometrelik parkuru tamamlayacak. Zeyniler Mahallesi’nden başlayan parkur, Cumalıkızık, Saitabat Şelalesi ve Uludağ şeklinde zorlu bir rota üzerinden Bursa’yı turluyor.

Yarışmada dereceye girmeye hak kazanan maratonculara bu akşam Zeyniler Mahallesi’nde yapılacak törende ödülleri teslim edilecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü Veysel Güler, “Yaklaşık bir sene önce projeyi başlatma kararı aldığımızda, Bursa’nın en güzel yerlerini, endemik yerlerini gösterecek şekilde parkur oluşturduk. Bu sene ilkini yaptığımız organizasyonda 12 farklı ülkeden 600 sporcu katıldı.

Koşuda 4 farklı parkur var. 10 kilometrelik parkur Cumalıkızık, 25 kilometrelik parkur Saitabat Şelalesi, 50 kilometrelik parkur Uludağ buzul göletleri ve son parkuru da Uludağ Sarıalan bölgesinden Zeyniler Mahallesi’ne inerek 75 kilometrelik rotayı tamamlamış bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Yarışma boyunca Yıldırım Belediyesi’ne bağlı ekipler sporcuların sıvı ihtiyaçlarını gidermeleri için çeşitli noktalarda bekleme istasyonları kurarak sporculara destek oldu.

Yarışma boyunca Bursa AFAD ekipleri, Yıldırım AFAD ekipleri, sağlık ve güvenlik ekipleri parkurun çeşitli noktalarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşabilecek sporculara ilk müdahaleyi yapmak için hazır halde bekledi.
Kaynak: İHA