Beyşehir 2. Uluslararası Demokrasi Şöleni

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Demokrasi Şöleni kapsamında '15 Temmuz' konulu konferans düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi tarafından festival meydanında gerçekleştirilen konferansa, İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile polisin baş tacı ve şeref merkezi olduğunu belirten Hatipoğlu, 'Ancak bir gece devletin 'paralel yapı’ diye ifade ettiği bir örgüt, ansızın hak etmeyen bir millete, hak etmeyen bir yönetici kadroya karşı, hiç kimsenin düşünemeyeceği, aklına getiremeyeceği kanlı ihtilal girişiminde bulundu.' dedi.

'Yüce Allah’ın iradesi vardı her şeyden önce, onun dışında Cumhurbaşkanımızın cesur çıkışı, işi millete havale etmesi ve milletin de sokağa çıkmasıyla kurulan tuzak alt üst edildi' diyen Hatipoğlu, şöyle devam etti:

'Öncelikle o gece hayatını kaybetmiş 249 vatan evladı var. Tabi her vefat eden, şehit olan kardeşimizin kendine ait bir hikayesi var. Kimi genç, civan. Sakalları, bıyıkları yeni terlemiş çocuklardı. Üniversitede okuyorlardı, emelleri, arzuları vardı. Ama bir gece 'Ben devletin bütün kurumlarına el koyacağım, silahımla, tankımla, tüfeğimle, jetlerimle Meclis'i bombalayacağım. Ülkenin idareci kadrosunu derdest edeceğim, infaz edeceğim. Halkın kendini idare edebilme imkanını elinden alacağım' diyecek bir güç tarafından şehit edildiler.'

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise konferansının ardından Hatipoğlu'na Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA