Beşiktaş'a, '15 Temmuz Demokrasi Anıtı'

Beşiktaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Ortaköy’de yaptırılacak ve üzerinde 250 şehidin isimlerinin yer alacağı '15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temeli atıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nin 15 Temmuz şehitleri anısına Ortaköy’de yaptıracağı ve üzerinde 250 şehidin isimlerinin yer alacağı '15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temeli törenle atıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş Ortabayır Sokak'ta inşa edilecek olan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Beşiktaş'ın mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek, anıtın yüksekliğinin İstanbul'un fethinin tarihi olan 1453 yılına atıf olacak şekilde 14 metre 53 santimetre, diğer tarafta ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tarihi olan 1923'e atıf olacak şekilde 19 metre 23 santimetre olarak yapılacağı bilgisini verdi.

Hazinedar, Türkiye'ye karşı yapılan hain saldırının gayri milli ve dışarıdan olduğunun bilinmesi gerektiğini dile getirerek, 'Hep birlikte el ele vererek devletimizi ele geçirmeye, diz çöktürmeye çalışan FETÖ'ye karşı mücadele etmek zorundayız. Bu nedenle Beşiktaş'ta, bu demokrasi destanını unutturmamak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hakim olan bu noktada eşsiz bir anıt yapmaya karar verdik.' diye konuştu.

Anıtın açılışı ise 29 Ekim'de yapılacak.

Diğer taraftan, Beşiktaş Belediyesi ve Ortaköy Spor Kulübü tarafından Beşiktaş'taki Levent Spor Tesisleri'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir futbol müsabakası düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, aralarında Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Ogün Temizkanoğlu ve Turhan Sofuoğlu gibi isimlerin olduğu eski milli futbolcular ve eski hakem Ahmet Çakar ile 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin'in ailesinin yanı sıra CHP ve AK Parti Beşiktaş ilçe başkanları ile davetliler katıldı.
Kaynak: AA