Aşık Veysel Kültür Ve Sanat Festivali

Festival 2223 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Şarkışla ilçesinde düzenlenecek Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali, 22-23 Temmuz'da ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in köyü Sivrialan'da ve ilçe merkezinde gerçekleştirilecek.

Kaymakam Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Özkan ve Halk Eğitim Müdürü Ertan Aydemir, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, festival boyunca yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Pektaş, festivalin 22 Temmuz'da Aşık Veysel'in köyü olan Sivrialan'da halk ozanının mezarı başında saat 15.00'te okunacak dua ve çiçek bırakılmasıyla başlayacağını söyledi.

Festivalin 2 gün süreceğini aktaran Pektaş, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda köydeki müze evi gezilecek, Ali Güç, Oktay Koçyiğit, Görkem Gürlevik, Gurup Abdal, Abdal Haluk Tolgahan ve Sivas Devlet Halk Korosu, Sivrialan köyünde konser verecek. 23 Temmuz'da ise ilçe merkezindeki Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezinde 'Resimlerde Işık' adlı Aşık Veysel Resim sergisinin gezilecek. Aynı gün 20.30'da da Yusuf Güney ve Özlem Özdil'in 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda konser verecek.'
Kaynak: AA