Antalya'da Son KHK İle 68 Kişi İhraç Edildi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 692 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Antalya’da aralarında E Tipi Cezaevi 2. Müdürünün de bulunduğu 68 kamu görevlisi kişi ihraç edildi. 9 kişi ise görevine geri döndü.

OHAL kapsamında dün akşam yayımlanan 692 sayılı KHK ile Türkiye genelinde 7 bin 395 kişi kamu görevinden ihraç edildi, 263 kişi ise görevine döndü. Kararnameye göre Antalya’da da asker ve polis hariç 68 kişi görevden ihraç edildi, 9 kişi de göreve iade edildi.

Antalya’da ihraç edilenler arasında FETÖ ve diğer terör suçlularının da tutulduğu E Tipi Kapalı Cezaevi 2. Müdürü Emine Ö.’de yer aldı.

Belediyelerden ihraçlar

Belediyelerden ihraç edilenler arasında çoğunluğu ASAT’tan oluşan Büyükşehir Belediyesinden 16 kişi, Kepez Belediyesinden 1, Kemer Belediyesinden 3, Manavgat Belediyesinden 3 ve Döşemealtı Belediyesinden de 2 kişi ihraç edildi. Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığından 16 kişi, Sağlık Bakanlığına bağlı Antalya’daki kuruluşlardan 14, Adalet Bakanlığına bağlı kuruluşlardan 5, Türkiye Elektrik İletim AŞ.’den (TEİAŞ) 3, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Jandarma Komutanlığından birer memur ihraç edildi.

KHK ile 9 kişi ise göreve iade edildi. Göreve dönenler arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde 6, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığından birer kişi yer alıyor.
Kaynak: İHA