15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıl Dönümü

CHP Malatya il teşkilatı tarafından 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümünde 249 şehit için Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. CHP İl Başkan Vekili Öksüz, darbelerden en fazla zarar gören partinin CHP olduğunu belirterek, “15 Temmuz darbe girişimine karşı da amasız, fakatsız karşı çıktık” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişiminin Yıl Dönümü
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il teşkilatı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. İl Başkan Vekili Übeyit Öksüz, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Battalgazi İlçe Başkanı Emin Dönmez ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

CHP Malatya İl Başkan Vekili Übeyit Öksüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “15 Temmuz demokrasimize karşı yapılan darbe girişiminin yıl dönümünde CHP olarak Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Siyasi görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir fakat hep birlikte darbelerin karşısında demokrasinin yanında durmak zorundayız” ifadelerine yer verdi. Öksüz, “94 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı da amasız, fakatsız net bir şekilde durmuştur. CHP, darbeler nereden ve kimden gelirse gelsin her zaman parlamenter demokrasiden yana olmuştur. Olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

15 Temmuz’a kadar gelinen sürecin de ele alınarak sorumluların yargı önünde mutlaka hesap vermesi gerektiğini dile getiren Übeyit Öksüz, “Tüm vatandaşlarımızın parti, dil, din ırk mezhep farkı gözetmeksizin ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerde bulunan vatansever güvenlik güçlerimize teşekkürü borç biliyoruz. Bundan sonraki süreçte ülkemizde bir kez daha bu tür hain girişimlerin yaşanmaması için daha dikkatli davranılmalı, cemaatlerin, tarikatların korunup kollanmasına son verilmelidir. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnirken hayatlarını 249 şehidimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA