Yedi Yıldır Hizmet Gitmiyordu

Van Büyükşehir Belediyesi 7 yıldır hizmet gitmeyen mahalleye ilk asfaltı döktü.

İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesinde 2 buçuk kilometrelik yol Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla asfalt dökümü yapıldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, burada yaşanan ciddi yol problemini hazırladıkları projeyle çözüp ve ilk asfaltın döküldüğünü söyledi.

Yolda, belediyenin esnaf ve vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonucu ciddi bir çalışma yapıldığını belirten Zorluoğlu, 'Van Büyükşehir Belediyesi yolu olmayan mahallede esnaf ve ev sahipleriyle anlaşarak, genişliği 12 metre olan bir yol kazandırdı. Belediyenin hür emanet dediğimiz sistemiyle bu yol ödeneği hazırlandı. Her hangi bir ihaleyle yapılmadı. Tamamen belediyenin hazırladığı ve bütçesini ayırdığı parayla yapıldı. Burada esnafın vatandaşın kullanımına açılacak yolun uzunluğu 2 buçuk kilometre, bu bunla kalmayacak İpekyolu Belediyesi'nin de paralel bir çalışmasıyla bu mesafe uzayarak tamamlanacak.'

-'Yeni ve güzel hizmetlerle karşınızda olacağız'

Çalışmaları hız kesmeden devam edeceklerini sadece yol değil vatandaşın sosyal hayatına rahatlık kazandıracak projelere devam edeceklerini ifade eden Zorluoğlu,'Bu tür çalışmalar hız kesmeden devam edecek. İlimizin birçok yerinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yol çalışmaları kanalizasyon çalışmaları, içme suyu çalışmaları başta olmak üzere sosyal alanlar, spor alanları, gençlerimiz için kültür merkezi bu tür projelere öncelik vererek İnşallah güzel hizmetlerle karşınızda olacağız. Van Büyükşehir çalışıyor Van güzelleşiyor.' dedi.

Şerefiye Mahallesi esnafları ise belediyenin 7 yıldır mahallelerine hizmet getirmediklerini, yönetmini değişmesiyle yeni yeni hizmet gördüklerini belirtti.

Bu tür hizmetlerinin devamının gelmesi vatandaşların yönetime olumlu bir karşılığının olacağını ifade ettiler.

Vali Zorluoğlu, daha sonra esnafları gezerek sohbet etti.

Kaynak: AA