Viyana'da Katar'a Destek Gösterisi

Viyana Mısırlılar Cemaati Sözcüsü Ali: 'Katar'ı cezalandırmak istiyorlar çünkü Katar, her zaman devrimcileri destekledi, Türkiye’yi destekledi. Demokratik yollarla seçilmiş Doktor Muhammed Mursi’nin yanında yer aldı'

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir grup, Katar'a destek gösterisi düzenledi.

Viyana’daki Katar Büyükelçiliği önünde toplanan grup, 'Katar yalnız değildir' ve 'Ambargoya hayır' yazılı pankartlar açtı ve Katar’a yönelik ambargoların kaldırılmasını istedi.

Viyana Mısırlılar Cemaati Sözcüsü İbrahim Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası kamuoyuna Katar’ın yalnız olmadığını göstermek için bu gösteriyi düzenlediklerini söyledi.

Ali, 'Kimi sözde Müslüman ülkeler tarafından haksız yere cezalandırılmak istenen Katar’a destek olmak ve Katar halkının yalnız olmadığını dünya kamuoyuna duyurmak için buradayız' dedi.

Katar’ın mazlum insanlara ve dünya Müslümanlarına destek veren sayılı ülkelerden olduğunu belirten Ali, bu ülkeye yönelik tutumun tesadüf olmadığını, çok daha önceden planlandığını ileri sürdü.

Ali, Katar’ın Mısır’da demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ve Suriye halkını desteklediğini ve geçen yılki 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin yanında yer aldığını vurguladı.

Ali, şunları söyledi:

'Katar'ı cezalandırmak istiyorlar çünkü Katar, her zaman devrimcileri destekledi, Türkiye’yi destekledi. Demokratik yollarla seçilmiş Doktor Muhammed Mursi’nin yanında yer aldı.

Yardıma muhtaç dünya Müslümanlarının yanı da hep Katarı gördük.'

Gösteriye farklı din ve etnik kökenden birçok kişinin katıldığına dikkati çeken Ali, Katar’a destek gösterilerinin süreceğini söyledi.

Gösteriye katılan Avusturyalı Michael Pröbsting de başta Suudi Arabistan ve Mısır gibi bazı Arap ülkelerinin Katar’a yönelik yaptırımlarına karşı bu ülkenin yanında duruş sergilemek için geldiğini anlattı.

Pröbsting, ABD başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinin Ortadoğu halklarının özgürlüklerine destek olan Katar’ı dize getirerek, bölgede yeşeren demokratikleşme çabalarını yok edip, baskıcı yönetimler kurmak istediklerini dile getirdi.

Katar’ın başta Filistin halkı olmak üzere bölgedeki Müslüman halkların yanında yer aldığını belirten Pröbstig, 'Örneğin, El Cezire, Ortadoğu da özgürlük mücadelesi veren oluşumların sesini dünyaya duyuruyor. Bu nedenle Suudi Arabistan, Mısır ve ABD, Katar’ı dize getirmek istiyor. Bu nedenle bizler de burada toplanarak Katar’la dayanışma içinde olduğumuzu dünyaya göstermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İki saate yakın süren gösteri, olaysız sona erdi.
Kaynak: AA