Van Sağlık Turizmi Merkezi Olacak

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van’ın sağlık alanında bir merkez olma iddiasını hayata geçireceklerini belirterek, “Van ilimizin sağlık turizmi anlamında bir atılım gerçekleştirmesini hep birlikte başaracağız” dedi.

Van Sağlık Turizmi Merkezi Olacak
Kazım Karabekir Caddesi’nde hizmete giren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek hizmet binası, bugün ilk hastalarını kabul etmeye başladı.

Vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması amaçlanan ek hizmet binasında, 24 polikliniğin yanı sıra fizik tedavi merkezi, radyoloji merkezleri ve güzellik salonları da yer alıyor.

Ek hizmet binasının açılışında konuşan Vali Murat Zorluoğlu, kent merkezinde bulunmasından dolayı vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmalarının daha kolay olacağını belirterek, “İlimiz sağlık hizmetleri bakımından önemli miktarda yatırım almış ve fiziki imkanlarla personel imkanları ile araç gerek imkanları ile sadece Van halkına değil aynı zamanda çevre illerdeki hastalarımıza, hatta civar ülkelerdeki insanlara bile hizmet edecek bir noktaya gelmiştir” dedi.

Türkiye’de son birkaç yılda sağlık alanında ciddi reformlar yapıldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Bu dönüşümde ilimiz de nasibini almış ve almaya da devam edecektir. Gerek üniversite hastanemiz gerekse Sağlık Bakanımızın da şehir hastanesi olarak nitelendirdiği, fiziki imkanları ile göz kamaştıran Eğitim ve Araştırma Hastanemiz hizmet vermektedir. Diğer tarafta ilçelerimizdeki hastanelerimizden yapımı devam eden Erciş Devlet Hastanemiz, Çatak Devlet Hastanemiz ve Gürpınar Devlet Hastanemiz de inşallah yakın zamanda hizmete girecek” şeklinde konuştu.

Sağlık alanında devam eden ve yapımına başlanacak önemli projeler olduğunun da altını çizen Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin bahçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizin inşaatına başlıyoruz. Yine şehir hastanelerinin vazgeçilmezi olan yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ile psikiyatri hastanemiz 450 yataklı olacak. Bunlar da çok yakın zamanda inşallah inşaatına başlanıp süratle tamamlanacak. Bunların tamamlanması ile ilimiz tam anlamıyla şehir hastanesine kavuşmuş olacak.”

İlçelerde yapılacak olan hastanelerin ihalelerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını da sözlerine ekleyen Zorluoğlu, “Bütün bu yatırımların hayata geçirilmesi ile birlikte Van ilinin sağlık alanında bir merkez olma iddiasını hep beraber hayata geçireceğiz. Rektörlüğümüzün yurt dışından çalışmaları devam ediyor. Her geçen gün komşu ülkelerde daha fazla hastanın ilimizde tedavi olmalarını sağlayarak, Van ilimizin sağlık turizmi anlamında bir atılım gerçekleştirmesini hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Van’da Tıp Fakültesinin 1993 yılında açıldığını belirten Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, 24 yıllık süre içerisinde yaşanan değişime değinerek, “Artık altyapımız oldukça güçlü, hocalarımız oldukça donanımlı ve bilimsel açıdan takdire şayan bir seviyedeyiz. Hastanemizin gerek cihaz ve makine bakımında oldukça donanımlı olduğunu belirtmeliyim. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezimiz bugün 2 milyonluk nüfusa hizmet veren bir noktadadır. Gelen hastalarımıza yeni yaptığımız ek poliklinikle beraber daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Halkın talepleri doğrultusunda bu merkezi açtıklarını ifade eden Rektör Battal, “Hastanemizde 24 poliklinik, güzellik salonları, fizik tedavi merkezi, radyoloji merkezi var. Bundan sonra da bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca bizlerin ve sağlık il müdürlüğünün, özel hastanelerimizin gayretleri ile Van’ımızın tercih edilen bir sağlık turizm destinasyon merkezi haline getirileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Birer konuşma yapan YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Demir ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer de buradaki hizmetleri anlattı.

Açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından hastaneyi gezen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Van YYÜ tarafından Aydın Talay Yeraltı Çarşısında açılan ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdiler.
Kaynak: İHA