Uzman Erbaşlar Mavi Bere Taktı

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 42. dönem uzman erbaşlar, yemin ederek mavi bere taktı.

Komutanlıkta düzenlenen törene, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile askerlerin aileleri katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı ve sancağın önünde silaha el basarak yemin etti.

Yeminin ardından uzman erbaşlar, komando beresi taktı.

Emirdağ, yemin edenlerin, memleketin geçtiği bu zor dönemde en zor göreve talip olduğunu söyledi. Zorlu bir eğitimden geçerek komando birliklerine katılacak yiğitlerin yeminine kendileri kadar göktekilerin de şahit olduğunu belirten Emirdağ, bu yeminin her zaman askerlerin gönüllerinde kalması gerektiğini kaydetti.

Komandoların yüzyıllardır Türk devletinin düşmanlarını titrettiğini, korkuttuğunu dile getiren Emirdağ, şöyle konuştu:

'Bizler, akıncılar, serden geçtiler. Sizinle saflarımız daha da güçlenecek. Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz ne de laf söyletiriz. Nasıl Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale'de, 1. Dünya Savaşı'nın diğer cephelerinde, İstiklal Harbi'nde verdiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında yükseldiyse, bugüne kadar verdiğimiz, vermeye devam ettiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında da devletimiz yükselmeye devam edecektir. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun.'

Komando andının ardından uzman erbaşlar, aileleriyle hasret giderdi.

Kaynak: AA