Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kılıç Açıklaması 'Kazanan Türkiye Ve Türk Demokrasisi Olmuştur'

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 1. yılı münasebetiyle Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç düzenlediği basın toplantısında, "Kazanan Türkiye ve Türk demokrasisi olmuştur" dedi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kılıç Açıklaması 'Kazanan Türkiye Ve Türk Demokrasisi Olmuştur'
Basın toplantısı, darbe girişiminin bütün çirkinliğini yansıtan fotoğrafların sergilendiği Büyükelçilik Resmi Konutu’nda düzenlendi.

Çok sayıda medya mensubunun katıldığı basın toplantısının açılışında Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünde şehit düşen vatandaşlarımızı ve gazilerimizi andığımız bu günde, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde birlikte olmaktan dolayı herkese teşekkürlerini ifade etti.

Büyükelçi Kılıç basın toplantısına “Bildiğiniz gibi geçen sene bugün, ülkemiz haince planlanmış bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya bırakıldı. Devletimize, demokratik yollarla seçilmiş hükümetimize ve kurumlarımıza ve anayasal düzene karşı yapılan bu darbe teşebbüsü, FETÖ terör örgütünün içinde bulunduğu gafleti ve hıyaneti tüm boyutlarıyla ortaya koydu” sözleriyle başladı.

Ardından da o menfur darbe teşebbüsüne kalkışıldığı gece neler olduğu, neler yaşadığı, Türk halkının o gece bu hainliği yapanlara karşı ne büyük bir cesaretle karşı koyduğunu hatırlatan video izlendi.

Video gösteriminin ardından konuşmasına devam eden Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, 15 Temmuz’un alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma olmadığını, söz konusu teşebbüsün , Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en kanlı terör eylemini teşkil ettiğini belirtti.

“ O gece, 250 vatandaşımızı öldürdüler ve 2000’den fazla insanımızı yaraladılar. 15 Temmuz, Türk demokrasisi ve Devleti için bir güç ve sebat sınavıydı. Bu sınavı geçtiğimiz için gurur duymaktayız. Bunun da ötesinde, her kesimden ve siyasi görüşten Türk halkı, özveriyle tankların önüne çıkarak ve demokratik haklarını talep ederek direndi ve tarihi bir dayanışma örneği gösterdi. 15 Temmuz, Türk demokrasisinin zaferidir” ifadelerini kullanan Büyükelçi Kılıç, FETÖ’nün bertaraf edilmesi için dış ülkelerden beklentilerini de dile getirdi.

Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, “Bu süreçte dost ve kardeş ülkelerden beklentimiz, ülkemizle dayanışma içerisinde olmaları ve bu yönde somut adımlar atmalarıdır. Ülkemize gösterilecek en faydalı ve samimi destek, sözde eğitim kuruluşları başta olmak üzere, adeta FETÖ mümessili olarak faaliyet gösteren kuruluşlarla mücadele etmek ve ülkemize yönelik suiniyetli girişimleri engellemek olacaktır. Bu gayretimizin arkasında, geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızın, FETÖ’nün çarpık ideolojisinin birer parçası haline gelmelerini engellemek yatmaktadır. Unutmamak gerekir ki, FETÖ terör örgütünün bu denli genişlemesinde, FETÖ’ye bağlı okullarda beyinleri yıkanmış çocukların ve gençlerin FETÖ ideolojisine gösterdikleri sadakat etkili olmuştur. Dost ve kardeş ülke olarak bildiğimiz Kosova’yı da, tüm bu çabalarımızı destekler bir tutum içerisinde görmek bizlere memnuniyet verecektir” dedi.

Basın toplantısında medya mensuplarının sorularını da yanıtlayan Büyükelçi Kılıç, Türkiye’nin bugüne kadar hukuk devleti sınırları içerisinde sürdürdüğü mücadelesini bundan sonra da aynı kararlılıkla devam ettireceğini kaydetti.

Kılıç, “FETÖ’nün, içinde bulunduğu aczin tezahürü niteliğindeki karşı eylemleri muvaffak olamayacaktır.Nihayetinde kazanan Türkiye ve Türk demokrasisi olmuştur” diye belirtti.

Kaynak: İHA