Türkiye Hukuk Platformundan 'FETÖ'cüleri İade Edin' Çağrısı

Türkiye Hukuk Platformunca yapılan açıklamada, yurt dışındaki FETÖ'cülerin iade edilmesi çağrısında bulunuldu.

Türkiye Hukuk Platformu, yurt dışındaki FETÖ'cülerin iade edilmesi çağrısında bulundu.

Platform üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Ankara Adliyesi önünde, vatandaşların katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan platform üyesi avukat Cem Şahin, FETÖ üyelerince yapılan darbe girişiminin ülke dışındaki unsurlarca da desteklendiğini hatırlattı.

15 Temmuz’a karşı başından bu yana mücadele verdiklerini belirten Şahin, 'Bu vahim hadiseyi gerçekleştirenlerin hukuk çerçevesinde hak ettikleri cezayı almaları için darbe davalarının takipçisi olacağız.' dedi.

Darbenin planlayıcılarının bir kısmının firari olduğunu hatırlatan Şahin, yabancı ülkelere firarilerin iadesi çağrısında bulundu. Şahin, şunları kaydetti:

'15 Temmuz kanlı darbe girişimine aktif bir şekilde katılan veya bu darbeyi azmettirenlerin, uluslararası hukuk çerçevesinde iadeleri konusunda ulusal makamlarımıza desteğimiz tamdır. Dost ve müttefik olduğunu her fırsatta vurgulayan ülkelerin, Türkiye'nin verdiği demokrasi ve hukuk mücadelesine katkı sağlamaları ve darbe girişimini gerçekleştirdiği hususunda en küçük şüphe bulunmayan FETÖ terör örgütü yönetici ve üyelerini ülkemize iade etmeleri elzemdir.'

Şahin, platform olarak darbe girişimine karşı tavırlarını her zaman sürdüreceklerini dile getirdi.
Kaynak: AA