Türk Dijital Girişim Firması, Aldığı Yatırımla Yurtdışına Açıldı

Kullanıcıların soru sorup cevap verdiği bir sosyal platform olan Poltio.com, aldığı 1 milyon TL’lik yatırımla yurtdışına açıldı.

Türk Dijital Girişim Firması, Aldığı Yatırımla Yurtdışına Açıldı
2014 Ağustos ayında kurulan Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformlarından poltio.com, aldığı 1 milyon TL’lik yatırımla yurt dışına açılıyor. Teliasonera Eurasia eski CFO’su Tolga Köktürk’ün ve Karakaya Group yönetiminin melek yatırım sağladığı Poltio, StartersHub’ın liderlik ettiği yeni yatırım turunda MV Holding CEO’su Ebru Dorman, Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Onur Topaç, Avrupa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Balcı, Avrupa Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Balcı, Misli.com Genel Müdürü Barış Tekin, Girişim Türk’ten, toplam 1 milyon TL’lik yatırım aldı.

2017 Mayıs ayında İngilizce siteyi canlıya alan Poltio.com’un Amerika’daki ilk kullanıcıları soru sorup oy kullanmaya başladı.

Küresel açılımında destek veren iki yeni takım arkadaşıyla New York’taki ekibini de kuran Poltio ortaklarından Vildan Ay, Özge Akçizmeci ve Banu Güler İstanbul’da kalmaya devam ederken, kurucu CEO’su Ahmet Tosun ve CTO’su Güney Gökoğlu Temmuz ayı sonunda Amerika’ya taşınacak.

2017’deki en büyük hedeflerinin yurt dışına açılmak olduğunu ve bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyleyen Poltio’nun Kurucu CEO’su Ahmet Tosun, "Poltio’nun sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kullanılan bir platform olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA