'Teröristbaşı Gülen'in Talimatları Çerçevesinde Savunma Yapıyorlar'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbeciler ve FETÖ terör örgütü üyelerinin yargılanmaları esnasında teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatları çerçevesinde savunma yaptıklarını söyledi.

'Teröristbaşı Gülen'in Talimatları Çerçevesinde Savunma Yapıyorlar'
Bakan Bozdağ, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz’ panelinde yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütü üyeleriyle ilgili yargılamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bozdağ, herkesin yargılamalar konusunda hassas olduğunu, herkesin isteğinin adaletin tecelli etmesi, hak edenin hak ettiği karşılığı bulması olduğunu vurguladı. Bakan Bozdağ, şu anda usul kuralların uygulandığını, hukuk devleti gereği yargılamaların yapıldığını belirterek, “Herkes bu yargılamalar konusunda hassas. Hassas olmayan kimse yok. Ama herkesin istediği adaletin tecelli etmesi, hak edenin hak ettiği karşılığı bulması. Bunda kimsenin tereddüttü yok. Darbeyi yapanlar, kendilerini elbette ifade edeceklerdir. Savunma hakkı hukuk devletinde isnat edilen suç, işlenen suç ne olursa olsun herkese tanınmış bir haktır. Kendisini savunuyor diye insanlar eleştirebilir. Ama hukuk devleti bunu yapar, ona bunu tanır. Şu anda bizim de hukuk devleti olarak usul kurulları çerçevesinde işleyen mekanizma tam da bunun aynısıdır. Ancak, bu savunmalar sırasında gördüğümüz bir şey var; darbeciler ve FETÖ üyeliğinden yargılananlar tamamıyla FETÖ terör örgütü elebaşısı, teröristbaşı Gülen’in talimatları çerçevesinde bir savunma yapıyorlar. Nedir o? Görmedik, duymadık, bilmiyoruz, yapmadık. Örgüt elebaşı, teröristbaşı talimatı verdi daha ilk başta. Bunların hepsi istihbari olarak belli. ’Herkes her şeyi reddedecek. Eğer önümüze reddedemeyeceğimiz somut deliller konursa, o zaman herkes kendi pozisyonuna göre, o delilleri teville reddedecek’. Şimdi aynısını uyguluyorlar. Her şeyi reddediyorlar. Şimdi darbe yapmışlar, becerememişler, bomba atan uçakta her şey belli, kule arası ses kayıtları, parmak izi her şey belli ama hala ben değilim diyor. Elinde silahla görüntüleri var, kardeşlerimizi şehit ediyor alçak, gösteriyorlar o ben değilim diyor. Sonra reddedemeyince elimdeki silah değil başka bir şey diyor” diye konuştu.



“MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

Bakan Bozdağ, “Elinde silahla görüntüleri var, kardeşlerimizi şehit ediyor alçak, gösteriyorlar o ben değilim diyor. Sonra reddedemeyince elimdeki silah değil başka bir şey diyor. Milletin aklıyla da basiretiyle de alay ediyorlar. Bu darbe teşebbüsü 80 milyon Türk milletinin gözüyle, kulağıyla, aklıyla, kalbiyle şahit olduğu bir darbe teşebbüsüdür. Faillerin pozisyonları suçüstü pozisyonudur. Darbe yapılmış, tankın içinde yakalanmış, ’efendim ben terör vardı, ona gidiyordum’, ’tatbikat vardı ona gidiyordum.’ Ya sen nerede gördün tatbikat var, terör var diyenler, teröristler Türk bayraklarıyla sana geliyor, ’yavrum yapma’ diyor, ’biz kardeşiz, kardeş kardeşi vurmaz’ diyen bir terörist var mı?” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMAYI YARGI YAPIYOR, SOPAYI BEN YİYORUM”

Bakan Bozdağ, “FETÖ terör örgütü yapısı gereği karaktersiz kişilerdir. Çünkü bu örgüt takiyeyi esas alandır. Takiye nedir işin esasında, göründüğünüz gibi olmamak, olduğunuz gibi görünmemek. Örgüt nasıl istiyorsa öyle olmak nasıl istiyorsa öyle görünmek. Şimdi muhafazakarsanız daha muhafazakar, demokratsanız daha demokrat görünüyor size. Siz öyle zannediyorsunuz. Onun için soruşturmalarda bize dönük çok eleştiri geliyor. Yargı yapıyor soruşturmayı ama sopayı ben yiyorum. Biz bunu biliyoruz kırk yıllık kani olur mu bundan yani diyor. Sen öyle biliyorsun. Ama ByLock çıkmış, onlarca yazışmaları var. Siz onu başka birisi sanıyorsunuz. İşte Türk solu dergisinin başındaki kişi de ha keza, nice onun gibiler. Her tarikata, her cemaate, her siyasi harekete, her STK’ya, her yere onların içinde onlardan daha ileri, onların davalarından, onlardan daha samimi görünen FETÖ’nün yetiştirmeleri yerleştiriliyor. Şimdi onlar çıkınca da herkes itiraz ediyor. Bu örgütün yapısı ve çalışma yöntemleri diğerlerinden çok farklı. O yüzden kendilerini hep yanında olduğu kişileri istediği gibi görüne görünen kişiliksiz, karaktersiz ve omurgasız kişiler haline gelmişler. O nedenle de omurgalı kişiler gibi şunu diyemiyorlar; evet bu darbeyi biz yaptık, ama beceremedik” diye konuştu.

(Musa Erdoğan /İHA)
Kaynak: İHA