Tedavisi Tamamlanan Caretta Carettalar Denize Bırakıldı

Aydın'ın Kuşadası ve Didim sahillerinde yaralı bulunan ve DEKAMER'de tedavi edilen 4 caretta caretta doğal ortamlarına bırakıldı.

Kuşadası'nda tedavileri tamamlanan 4 caretta caretta denize bırakıldı.

Kuşadası ve Didim sahillerinde çeşitli tarihlerde yaralı olarak bulunan 4 caretta carettanın Deniz Kaplumbağalarını Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki (DEKAMER) tedavileri tamamlandı.

Deniz kaplumbağaları, Doğa Koruma ve Mili Parklar Aydın Bölge Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve DEKAMER tarafından düzenlenen organizasyonla Karaova mevkisinde denize bırakıldı.

Bölgede toplananlar, kaplumbağaların su ile buluşmasını cep telefonlarıyla kaydetti.

Gazetecilere açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Katılmış, DEKAMER tarafından tedavileri tamamlanan 110 deniz kaplumbağasını denize bıraktıklarını söyledi.

Caretta carettaların denize bırakılırken neden yavaş hareket ettikleri konusuna da değinen Katılmış, şunları kaydetti:

'Bunlar erkek kaplumbağaydı. Erkekler yumurtadan çıktıktan sonra kara ile bir ilgisi ve bağlantısı yoktur. Yaşamlarını deniz içerinde geçirirler. Sadece dişi bireyler yumurta bırakmak için karaya gelirler. O yüzden dişiler karada nasıl hareket edeceğini bilirler fakat erkekler karaya hiç çıkmadıkları ve ne yapacaklarını bilmedikleri için denize gitmek için biraz yavaş davrandılar.'
Kaynak: AA