TBMM TV'den '15 Temmuz' Ekranı

TBMM TV, yayın akışını 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla içeriğini TBMM'nin bombalanan alanının oluşturduğu sabit fotoğrafla sürdürüyor TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kücet: 'Meclis Başkanımızın da izni dahilinde 15 Temmuz duyarlılığını yansıtmak adına Meclis TV'de '15 Temmuz millet darbeye dur dedi' sloganıyla sabit bir ekran fotoğrafı oluşturuldu'.

İSMAİL ÇİMEN - TBMM TV yayın akışını, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla içeriğini TBMM'nin bombalanan alanının oluşturduğu sabit fotoğrafla sürdürüyor.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Erbay Kücet, TBMM TV'nin yayın akışına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'nın, hain darbe girişiminin gerçekleştiği tarih olduğunu ve bu gecenin üzerinden de 1 yıl geçtiğini söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurt çapında çeşitli etkinliklere dönük hazırlıklar yapıldığını, TBMM'de de bazı programların icra edileceğini anlatan Kücet, şunları söyledi:

'Meclisteki programlar kapsamında Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından PTT'nin pul sergisini açacağız. TBMM Genel Kurulumuz ise özel gündemle toplanacak. TBMM televizyonu Genel Kurul çalışmalarını yansıtmakla halka duyurmakla görevliyse de bugüne özel bir şey yapılmalıydı. Meclis Başkanımızın da izni dahilinde 15 Temmuz duyarlılığını yansıtmak adına Meclis TV'de '15 Temmuz millet darbeye dur dedi' sloganıyla sabit bir ekran fotoğrafı oluşturuldu. Fotoğrafta seçilen obje, bir yıldır dergi ve kitap kapaklarında ve davetiyelerimizde yer alan TBMM'nin bombalanan alanı oldu. Sabit ekranda bu obje yer alırken Demokrasi ve 15 Temmuz Marşı da kesintisiz çalmaktadır. Bir hafta boyunca yayın bu şekilde gerçekleşecek.'

Kücet, darbeye karşı duyarlılık göstermek için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini, amaçlarının ise millete, şehitlere ve gazilere saygı, minneti yansıtmak olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA