STK'larla İstişare Toplantısı Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi.

STK'larla İstişare Toplantısı Yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü’nün organize ettiği tanışma ve istişare toplantısı 200’e yakın STK temsilcisinin katılımıyla Antikkapı Restoranda gerçekleşti. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, STK temsilcileri katıldı.

STK’lar ile düzenlenen istişare toplantısında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal Kocaeli’nde STK’lar ile ilk defa bu boyutta bir istişare toplantısı gerçekleştirildiğini ifade ederek” STK’lar artık ülke yönetimlerinin, kent yönetimlerinin önemli bir parçası oldu. STK temsilcileri olarak sizler, toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden kişiler olduğunuz için adeta toplumun yansımasısınız. O yüzden değerlisiniz. Kocaeli’ndeki Sivil Toplum Kuruluşları hareketinin Türkiye’ye model bir hareket olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Nüfus bakımından ülkenin 9. büyük ili olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal” Kocaeli, sivil toplum hareketi anlamında baktığımızda 5. il konumunda. Kocaeli, 25 tane Büyükşehir’i geride bırakan bir yapıya sahip. Kocaeli’nde sivil toplum çok etkin. Kent yönetiminde kentlilik bilincinin gelişmesinde önemli katkılar sağlayan bir yapıya sahip. Bugüne kadar yapmış olduğumuz kültür, sanat, spor dahil bütün çalışmalarda başarılı olmamızın en büyük sebebi tabandan gelen desteğin bu projelerin arkasında olmasıdır.” Dedi.

Kocaeli’ndeki STK’larla bu kenti ilgilendiren ortak organizasyonları yapabilmenin önemine değinen Dr. Yeşildal” Bu toplantıları diğer ilçelerimizdeki STK temsilcileri ile de gerçekleştireceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü’nü, sizlerle koordinasyonlu bir şekilde iletişime geçmek amacı ile kurduk. STK’lar ile sürekli iletişimde olan danışmanlarımızın kapıları sizlere her zaman açık. Ancak danışmanlarımızla iletişime geçemediğiniz zaman müdürlüğümüze başvurabileceksiniz. Bu müdürlükte STK’lara sunulacak hizmetlerin veya birlikte yapılacak ortak organizasyonların takibi, sekretaryası yapılacak. “ şeklinde konuştu

Kent gönüllüleri projesi ile ilgili bilgi veren Ali Yeşildal şunları söyledi: “Mahallelerde, kırsal bölgelerde vatandaşlar arasından seçilecek kent gönüllülerinin, bulundukları yerlerdeki her türlü sıkıntıyı STK Müdürlüğümüzün yetkililerine bildirmesini sağlayacağız. Bu sayede belli bölgede oluşan, toplumu ilgilendiren ya da bireysel sıkıntılardan belediyenin ilgili birimi haberdar edilip gereken yapılabilecek. Kent gönüllüleri belediye ile toplum fertleri arasında bir köprü görevi görecek.” Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal’ın konuşmasından sonra STK temsilcilerine söz verildi.

Hayata geçirilmiş olan ya da yapılması planlanan projelerle alakalı STK temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. STK’ların yapılacakları projelerle ilgili istişareler yapıldı.
Kaynak: İHA