SPK Bülteni

SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 6 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı Kurul, 5 tüzel ve bir gerçek kişi hakkında toplam 3 milyon 427 bin 468 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 6 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı.

SPK haftalık bültenine göre, Vakıf Finansal Kiralama 22 milyon TL, Bizim Toptan Satış Mağazaları 20 milyon TL ve Vakıf Gayrimenkul YatırımOrtaklığı 4 milyon 500 bin TL bedelsiz, Avrasya Petrol ve Turistik TesislerYatırımlar AŞ 45 milyon TL ve Eminiş Ambalaj 1 milyon 200 bin TL bedelli sermaye artırımı için kurula başvuruda bulundu.

Yapı Kredi Yatırım MenkulDeğerler 1 milyar 300 milyon TL, Alternatifbank 700 milyon TL, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 250 milyon TL, Karsan Otomotiv 200 milyon TL, Katmerciler Araç Üstü Ekipman 150 milyon TL, Ünlü Menkul Değerler 100 milyon TL ve Umur Basım Sanayi ve Ticaret AŞ 100 milyon TL borçlanma aracı ihracı için SPK'ya müracaat etti.

Kurul, Odeabank'ın 300 milyon dolar, Çelikler Taahhüt İnşaat veSanayi AŞ'nin 400 milyon TL ve Tiryaki Agro Gıda Sanayi veTicaret AŞ'nin 200 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurularını onayladı.

Halkbank'ın 'Halk Varlık Kiralama Anonim Şirketi' unvanlı varlık kiralama şirketinin kuruluş talebinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) izninin kurula iletilmesi şartıyla olumlu karşılanmasına karar verildi.

- İdari para cezaları

Kurul, IG Ventures Yönetim veDanışmanlık Hizmetleri AŞ'ye 54 bin 94 TL, Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 68 bin 639 TL, Tahsin Altun isimli şahsa 47 bin 79 TL, Arkan Ergin UluslararasıBağımsız Denetim veSMMM AŞ'ye 47 bin 79 TL idari para cezası verdi.

GCM MenkulKıymetler AŞ'ye 8 ayrı aykırılıktan dolayı toplam 931 bin 258 TL idari para cezası uygulanmasına karar veren kurul, Karakaş Atlantis KıymetliMadenler KuyumculukTelekomünikasyonSanayi ve Ticaret AŞ'ye de 3 ayrı aykırılıktan ötürü 2 milyon 279 bin 319 TL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Böylece SPK, 5 tüzel ve bir gerçek kişi hakkında toplam 3 milyon 427 bin 468 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 'fbsturk.com', 'turkeyfbs.com', 'klasfx2.com', 'klasfx3.com', 'ufx.com' ve 'ufxmarkets.com' internet sitelerine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA