Sığınmacıların Türkiye'ye Dönüşleri Sona Erdi

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyeli son grup Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı Essalame Gümrük Kapısı Müdürü General Kasımi: 'Çocuklar dahil Türkiye'ye dönenlerin sayısı 59 bin 28 kişi oldu'.

Ramazan Bayramını ülkelerinde geçiren Suriyelilerden oluşan son grup, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Türkiye'ye dönüş yaptı.

Bayramı ülkenin güvenli bölgelerinde geçiren Suriyelilerin, Kilis'in karşısındaki Essalame Gümrük Kapısı'ndan dönüşleri sona erdi.

Gümrükteki işlemlerin ardından tampon bölgede oluşturulan sağlık çadırlarında kontrolden geçirilen sığınmacılar, daha sonra otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi.

Gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolünün ardından sığınmacıların Türkiye'ye girişine izin veridi.

Essalame Gümrük Kapısı Müdürü General Kasım Kasımi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağladığı kolaylıklar sayesinde bayramı huzur içerisinde ülkesinde yakınlarıyla geçiren 59 bin 28 Suriyelinin tekrar Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi.

Kasımi, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası bölgede güven ve huzurun hakim olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

'Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı sonrası Allah'a şükürler olsun huzurlu bir bayram ziyareti gerçekleşmiş oldu. Yaklaşık 59 bin kişi sorunsuz bir şekilde Türkiye'ye dönüş yaptı, 9 bini ise güvenli bulduğu için Türkiye'ye dönüş yapmak istemedi çünkü Suriye'yi huzurlu buldular. İnşallah Afrin ve Münbiç geri alındığında bu bölgeye daha fazla Türkiye'den göç olacak. Halkımız evlerine ülkelerine geri dönüp huzur ve rahat içinde yaşayacaklar.'

Kaynak: AA