Sektör Temsilcilerinden 15 Temmuz Değerlendirmesi

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: 'Türk hazır giyim endüstrisi olarak demokrasimizi, anayasal düzenimizi, birlik ve bütünlüğümüzü parçalamayı hedefleyen 15 Temmuz darbe girişimini, birinci yıl dönümünde nefretle kınıyoruz' BMD Başkanı Öncel: 'Türk milleti, 15 Temmuz'da demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini göstererek tüm dünyaya örnek oldu' Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu: 'Sayın Cumhurbaşkanımızın, darbe girişimi sürecinde FaceTime üzerinden Türk milletine çağrı yapması da tarihe geçen bir hareketti'.

EDA TOPCU - Sektör temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Türk milletinin verdiği mücadelenin dünya demokrasi tarihine geçtiğini belirttiler.

İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu gösteren bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Tanrıverdi, 'Türk hazır giyim endüstrisi olarak, demokrasimizi, anayasal düzenimizi, birlik ve bütünlüğümüzü parçalamayı hedefleyen 15 Temmuz darbe girişimini birinci yıl dönümünde nefretle kınıyoruz. Demokrasi hakkını engelleyen, seçilmiş yönetimleri silah zoruyla ortadan kaldırmayı amaçlayan ve bu uğurda masum insanların canına kıymaktan çekinmeyen FETÖ'ye hak ettiği yanıtı, tarihte benzeri az görülen bir kahramanlık destanıyla vatandaşlarımız vermiştir.' ifadelerini kullandı.

Eyleme göğüs gerip şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşları minnet ve saygıyla andıklarını dile getiren Tanrıverdi, darbe girişimi karşısında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi aktörlerin gösterdiği karşı duruş ve dayanışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu gerçeğine vurgu yapan Tanrıverdi, 'Birlik, beraberlik içinde ülkemizi yüceltme ülkümüzden ayrılmayacağımızın sözünü veriyoruz.' dedi.

- 'Türk milleti demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmez'

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de Türk milletinin, demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini 15 Temmuz'da dünyaya gösterdiğini ve örnek olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlarda toplanan halkın yanı sıra kışlalarda durumu fark eder etmez canı pahasına darbecilere karşı koyan subay, astsubay ve emniyet mensuplarının da unutulmaması gerektiğini söyledi.

Öncel, 'Kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlanmasının kuşkusuz en önemli kırılma anlarından biri astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbecilere canı pahasına müdahalesiydi. O gecenin kahramanlarından biri de Kurmay Albay Sait Ertürk'tür.' diye konuştu.

O gece ortaya konulan reflekslerin, gösterilen fedakarlıkların öneminin olaylar aydınlığa kavuştuktan sonra çok daha iyi anlaşılacağını ifade eden Öncel, 'O gece vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimize ve ölümü göze alan sivil, asker, polis tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. ' dedi.

- '15 Temmuz destanı tarihin en müstesna sayfasında yerini alacak'

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Ramazan Ulu ise devletin her kurumuna sinsice yerleşen terör örgütünün seçilmiş meşru iktidarı ve milleti hedef alan darbe girişimini unutmadıklarını ve hiçbir zaman da unutmayacaklarını söyledi.

Sivil halkı, TBMM'yi bombalayacak kadar gözü dönen darbecilere Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türk milletinin gereken cevabı verdiğini ifade eden Ulu, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'da halkımızın canı pahasına darbecilere karşı yazdığı büyük destan, tarihin en müstesna sayfasında yerini alacak. Yüce Türk yargısının da darbecilere hak ettikleri cezayı vereceğine yürekten inanıyorum. İstanbul PERDER olarak 15 Temmuz'da gözlerini kırpmadan can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.'

-'Orka Holding olarak Cumhurbaşkanımızı örnek aldık'

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ülkeye vereceği zararı görerek 15 Temmuz darbe girişimine büyük tepki gösterdiklerini belirterek, 'Demokrasisine dünyaya örnek teşkil edecek üstünlükte bir irade ile sahip çıkan Türkiye’nin, 21'inci yüzyılda darbelerle anılması ve bunun tüm dünyadaki yansımaları, ülkemiz için çok kötü sonuçlar doğurabilirdi.' dedi.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye'nin 50-60 yıl geriye gideceğini ifade eden Orakçıoğlu, darbeyi durdurmak için kendini siper edenlere Türk milletinin minnet borçlu olduğunu söyledi.

Orakçıoğlu, devamla şu görüşleri dile getirdi:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın, darbe girişimi sürecinde FaceTime üzerinden Türk milletine çağrı yapması da tarihe geçen bir hareketti. Bunun üzerine Orka Holding olarak bizler de kendisini örnek aldık. Darbe girişiminin hemen ardından 18 Temmuz Pazartesi günü başlatacağımız ve 6 ay boyunca büyük emeklerle hazırlandığımız yurt dışı bayi toplantımız için bayilerimiz ile FaceTime üzerinden tek tek iletişime geçtik ve kendilerini ülkemize davet ettik. Görüşmelerimizde bu hain girişime verilecek en güzel cevabın işimize dört elle sarılmak olduğunu belirttik. Daha fazla ihracat yapmak ve ülke ekonomimize katkıda bulunmak adına kendilerini, ülkemize gelerek bayi toplantımıza katılmaya ikna ettik.15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Demokrasi Bayramı olarak kutlanması ve darbelerin ülkemize vereceği zarar hususunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.'

- '15 Temmuz direnişi dünya demokrasi tarihindeki saygın yerini aldı'

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan da 15 Temmuz direnişinin dünya demokrasi tarihindeki saygın yerini aldığını belirterek, 'Tam bir yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetlerken, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA