Sağlık ekipleri de darbecilerin ateşine maruz kaldı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ait ortaya çıkan yeni görüntüler, sağlık çalışanlarının oldukça zor şartlarda görev yaptığını ortaya çıkardı.

Sağlık ekipleri de darbecilerin ateşine maruz kaldı
Sağlık ekipleri de darbecilerin ateşine maruz kaldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, darbe girişimini engellemek için çok sayıda vatandaş olayların en yoğun yaşandığı, İstanbul ve Ankara'daki sokaklara ve köprülere akın etti.

Darbe girişimine ait yeni ortaya çıkan görüntülerde, darbeci askerlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhanedeki binasına girmesi üzerine vatandaşların bölgede toplanma anı yer alıyor.

Görüntülerde, Saraçhane'de toplananların üzerine ateş açıldığı, bazı vatandaşların vurulma anları yer alırken, o sırada köprü üzerinde yaralı ve hareketsiz halde bekleyen vatandaşı hastaneye götürmek için sağlık ekibinin olay yerine geldiği görünüyor.

16 Temmuz saat 02.38'de kaydedilen görüntülede, darbeciler, ambulanstan inen sağlık ekibine ateş açıyor. Kurşunların hedefi olmaktan son anda kurtulan sağlık çalışanlarının defalarca yaralıya müdahale etmeye çalıştığı, her defasında ateş edilerek görevlerine engel olmaya çalışıldığı görüntülere yansıyor.

Kayıtlarda o gece ateş altında görev yapan sağlık çalışanlarının, son bir hamle yaparak yaralıyı almak için ambulanstan sedyeyi indirmeyi başardığı görülüyor. Görüntüde, sağlık ekibinin yaralının hayatta olup olmadığını kontrol ettikten sonra hastaneye götürmek üzere yola çıktığı da yer alıyor.