Polislerden 'Bedeli Vatan Olan Mesai' Belgeseli

15 Temmuz hain darbe girişimin birinci yıl dönümünde İstanbul Emniyeti’nde görevli polisler, yaşanan o tarihi anları ve darbecilere direnişlerini "Bedeli Vatan Olan Mesai" belgeselinde anlattı.

Polislerden 'Bedeli Vatan Olan Mesai' Belgeseli
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıl dönümünde önemli bir belgesel hazırladı. Polisler tarafından hazırlanan "Bedeli Vatan Olan Mesai" isimli belgeselde kahraman polislerin darbecilere karşı direnişi anlatıldı. O geceye ait görüntülerin yer aldığı belgesel, Çekmeköy Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl 2’incisini düzenlediği "İhanet ve Direniş" temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Mansiyon Ödülü aldı.

Darbe girişimi sırasında o dönem Boğaziçi, şimdi ki ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve beraberindeki polislere darbecilere karşı direndiği o destansı görüntülere yer veriliyor.

15 Temmuz gazisi olan polis memuru Mehmet Onay, milletin demokrasisine sahip çıktığı o anları hatırlatarak, "Askere doğru yürümeye başladığımızda üzerimize yoğun atış başladı.

Vurulduktan sonra şehadet getirdim. Şehadet getirdiğim de dedim Yarabbim acaba burada şehadet eden mi önemli, ettiren mi? Tabi ki ettiren önemli Allah’u teala ona fırsat vermişti. Daha sonra hastaneye kaldırıldım, ölüm tabi ki aklıma geldi. O güzel bir ölüm olacaktı. Hiçbir arkadaşım, ben de tereddüt etmedim" diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişiminde cuntacı askerlerin Bayrampaşa ve Çengelköy’deki Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri de basılmıştı. O tarihi gecede yaşananları anlatan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kayhan Şahan, "Telefon çaldı, açtım emniyet müdürümüz Mustafa Çalışkan. Kayhan dedi, ’Bu adamlar orya gelmiştir. Orada içeri girmeye çalışırlarsa, kesinlikle almayacaksın. Girmeye çalışırlarsa çatışacaksın, gerekirse öleceksin kardeşim’ dedi" şeklinde konuştu.

Darbecilerle yaşadıkları diyalogları anlatan Şahan, "Ben emniyet müdüründen kesin talimat aldım, sen buraya giremeyeceksin, ben gireceğim kardeşim diyorsan, ilk silah patladığı anda dedim, burada sadece sen değil, sen, senin arkandakiler, benim arkamdakiler burada ayakta olan herkes aynı anda düşecek ve ölecek. Bunu ben kabul ediyorum dedim. Siz de kabul ediyorsanız gereğini yapın" ifadelerini kullanarak o gece darbe girişimine nasıl karşı durduklarını anlattı.
Kaynak: İHA