Özel Harekat Polisinden Afrika'ya Anlamlı Yardım

Batman'da görevli polis, merhum annesi adına Nijerya'da su kuyusu açtırdı.

Nijerya'nın Nasarawa eyaletinde halk, Batman'da görevli bir özel harekat polisinin merhum annesi adına yaptırdığı kuyuyla suya kavuştu.

Adamder Derneği ve Abuja-İstanbul Dostluk Derneği Temsilcisi Fatih Emin Danışan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika'da eğitim ve insani yardım faaliyetleri yürüttüklerini anlattı.

Danışan, 'Batman'da görevli bir özel harekatçı arkadaşımız merhum annesi adına, Nasarawa eyaletinin Keffi bölgesinde su kuyusu açtırdı. Bu köyde cami ve Kur'an kursu da bulunuyor. Su kuyusundan, bölge halkının yanı sıra cami cemaati ve bu Kur'an kursu öğrencileri de yararlanabilecek.' dedi.

- Uzun yıllar faydalanacaklar

Danışan , Nijerya'da şimdiye kadar 70'ten fazla su kuyusu açtıklarını belirterek, Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşaması ümidi ve duasıyla bu kuyuları yaptıklarını söyledi.

İnsani yardımlara vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Danışan, bölgedeki halkın ciddi anlamda susuzluk çektiğine dikkati çekti.

Danışan, 'Türkiye'den gelen bu yardımlar halk için çok önemli. Su kuyusu açmak Nijerya şartlarında çok maliyetli olduğu için dar gelirli halk temiz suya ulaşamıyor. İnşallah bu su kuyusundan uzun yıllar birçok insan yararlanır.' diye konuştu.
Kaynak: AA