Osmanlı Ocakları Menderes İlçe Başkanlığına Mehterli Açılış

Osmanlı Ocakları Derneği Menderes İlçe Başkanlığının açılışı, mehter takımı eşliğinde Genel Başkan Kadir Canpolat’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Canpolat, "Yeniden Osmanlı Devleti kurma gibi bir hamlemiz, planımız söz konusu değil; yalnız o ruhu Çanakkale’de, Sakarya’da, sayamayacağım çeşitli cephelerde ve en son 15 Temmuz’da hainler karşısında yeniden yaşayabileceğimizi gösterdik" dedi.

Osmanlı Ocakları Menderes İlçe Başkanlığına Mehterli Açılış
Osmanlı Ocakları Derneği Menderes İlçe Başkanlığı, Kuva-yi Milliye Caddesi üzerinde bulunan İztek İş Hanında açılışını yaptı. Açılışa, Osmanlı Ocakları Derneği Genel Başkanı Kadir Canpolat, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımının marşları eşliğinde başlayan etkinlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Açılışta; Osmanlı Ocakları Derneği Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Ocakları Derneği Menderes İlçe Başkanı Mahsun Kuruçay, ilçe kadın kolları başkanı Nursel Azalma ve ilçe gençlik kolları başkanı Beytullah Yumuş da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol ve Menderesliler tarafından derneğin açılış kurdelesi kesildi.

"Gazi Mustafa Kemal Paşa da bizim, Recep Tayyip Erdoğan da bizimdir"

Konuşmasında Osmanlı Ocakları Derneğinin misyonunu anlatan Canpolat, "Bir çatı altında ’sağcı-solcu, Alevi-Sunni, şu partili bu partili’ demeden bir birlik sağlanması gerekiyordu. Bunu ancak sivil toplum kuruluşları yapabilirdi. Yeniden Osmanlı Devleti kurma gibi bir hamlemiz, planımız söz konusu değil yalnız; o ruhu Çanakkale’de, Sakarya’da, sayamayacağım çeşitli cephelerde ve en son 15 Temmuz’da hainler karşısında yeniden yaşayabileceğimizi gösterdik. Biz öyle bir neslin neferleriyiz ki hiç kimseyi öteki görmüyoruz ama bu vatan üzerinde oynanan hiçbir hain tuzağa da sessiz kalmayacağız. Birleştirmek için buradayız. İsa da bizim, Musa da, Hazreti Muhammed Mustafa da bizim. Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayrıştırmak isteyenlere de bir mesajımız var; Osmanlı Devleti de bizim, Osmanlı medeniyeti de bizim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Paşa ile bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı birbirinden ayırmak isteyenler var. Gazi Mustafa Kemal Paşa da bizim, Recep Tayyip Erdoğan da bizimdir" diye konuştu.

Canpolat, FETÖ ve PKK terör örgütleri karşısında da yılmadan, usanmadan mücadele edeceklerini söyledi.



"Türkiye’nin meseleleri bizim meselemizdir"

Osmanlı Ocakları Derneği Menderes İlçe Başkanı Mahsun Kuruçay da şunları söyledi:

"Osmanlı medeniyetinin kültürünü ve tarihini anlatmak; dil, din, etnik köken, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, ülkesini, devletini ve devletini yönetenleri seven herkesi bu duygu ve ruhla toplamaya çalışmak amacıyla pek çok il ve ilçede hizmet veriyoruz. İmanlı ve şuurlu neslimizi aynı ümmet çatısı altında toplamanın gayreti içerisinde olacağız. Türkiye’nin meseleleri bizim meselemizdir."
Kaynak: İHA