Osmaniye'de 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Toplantısı

Osmaniye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik çalışmaları kapsamında, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' toplantısı düzenlendi.



Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, çalışma hayatında milli seferberliğin ikinci fazı olan iş sağlığı güvenliği gündemiyle toplanıldığını söyledi.

Milli seferberliğin yatırımla, kalkınmayla, istihdamla yapılmasının planlandığını ve bu kapsamda, 81 ilde istihdama yönelik çalışmaların arttırıldığını ifade eden Nacar, şöyle konuştu:

'Türkiye’de bir milyon 200 bin artı istihdamı şu ana kadar gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah sene sonunda 1,5 milyonu da aşmış güçlü bir istihdamla, işsizliğin düştüğü daha refah bir süreci yakalayacağız. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 14’lerden yüzde 10 oranına düşen işsizlik rakamları yılın sonuna doğru tek haneli rakamlara inecek ümidindeyiz.'

Çalışma hayatının en önemli sorunlarından birisinin işsizlik, ikincisinin ve en önemli sorunlar arasında olan konunun ise iş sağlığı ve güvenlik olduğunu dile getiren Nacar, 'Bu konu, çalışma hayatımızın vazgeçilmez parçasıdır. 81 ilde iş sağlığı güvenliğiyle ilgili farkındalığı artırıp iş sağlığı güvenliğini çalışma hayatının merkezine taşımak istiyoruz.' diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti.

'Bilindiği gibi özellikle son 15 yıldır Türkiye değişim ve dönüşüm yaşadı.' diyen Milletvekili Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

'Birçok alanda sessiz devrimleri yaşadı ve ülkemiz her geçen gün daha da büyüyor. Tüm dünyada küresel krizler yaşandı ama bu küresel krizler ülkemizden teğet geçti. Bunun ana unsuru milletimizin birliği beraberliği kardeşliğiyle istikrara verdiği önemdir. Çünkü istikrar olmayan yerde kimse yatırım yapmaz, yatırımın olmadığı yerde üretim olmaz, üretimin olmadığı yerde de istihdam olmaz. Dolayısıyla bunun farkında olarak aziz milletimiz, çalışanlarımız, üretenlerimiz, yatırımcılarımız istikrarın kıymetini bildi ve 15 yıldır istikrarla Türkiye’miz bu günlere geldi.'

Kaynak: AA