Orman Yangınlarına Karşı Uyarı

Marmaris Orman İşletme Müdürü Akın Ünler, vatandaşlara dumansız piknik yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Ünler, Beldibi Yangına Müdahale Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Ege'de sıcaklıkların rekor düzeye ulaştığını belirtti.

Orman yangını riskine karşı vatandaşların yanı sıra tatilcilerin de sorumluluklarının arttığına dikkati çeken Ünler, Marmaris ve Datça bölgelerinde piknik yapanların çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Ateş içeren eğlence unsurlarından uzak durulması gerektiğine işaret eden Ünler, 'Dumansız piknik yapılsın. Ateş yakmak yasalara aykırı bölgemizde. Dilek feneri gökyüzüne salınmasın. Dilek fenerleri havadaki termik akım ve rüzgarla birlikte ormanlık alana gidiyor. Bu da orman yangınına sebep oluyor. Ormanların yanında havayı da bu fenerler yüzünden takip etmek zorunda kalıyoruz. Havai fişekten Datça'da yangın çıktı. Havai fişek atılmamasını istiyoruz.' diye konuştu.

Yangın müdahale araçlarının alevlere en kısa sürede müdahale etmek üzere farklı noktalara konuşlandırıldığını anlatan Ünler, şöyle konuştu:

'Gün içerisinde 27 farklı noktada yangınla mücadele araçlarımız görev yapmaktadır. 7 adet su toplama çukuru mevcut olup helikopterlerin su ihtiyacı yanında kara araçları içinde su teminine imkan sağlamakta. Kara araçlarının su ikmali yapabilmesi için de 9 beton su havuzumuz var. 2017 yılında Marmaris ve Datça'da 5 orman yangınında toplam 6 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.'

Ünler, sorumluluk sahalarının 119 bin 337 hektar olduğunu, bunun da yüzde 83'nün ormanlık alan olduğunu belirtti.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 5 teknik eleman, 145 işçi ve 16 orman muhafaza memuru görev yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA