Ordu'da Kameralı Zabıta Denetimi

Ordu’da zabıta personeli, denetimlerde son teknoloji ürünlerinden faydalanmaya başladı Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta personeli tüm denetimlerini ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameralarıyla kayıt altına alıyor.

Ordu'da Kameralı Zabıta Denetimi
Yeni başlatılan uygulamayla zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında oluşabilecek ihtilafların önüne geçmek istediklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, öncelikle zabıta ile vatandaş ilişkisini düzenlemeyi, iddiaların ve şikayetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik ve istenmeyen durumların önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.



Yılmaz, “Kameralı denetimlerle birlikte hem zabıta ekiplerimiz hem de vatandaşlarımız açısından denetleme ortamına şeffaflık gelecek. Kaydedilen sesli görüntüler, zabıta ile vatandaş arasında yaşanabilecek olumsuz durumlar, şikayetler ve iddialar için belge teşkil edecek. Kameralı denetimler, özellikle olumsuz koşullarda oluşabilecek iddialara karşı çözüm sunacak ve herkes için kolaylık sağlayacak” dedi.

Zabıta ekipleri, ilk etapta alınan 40 adet yaka kamerasıyla denetimlere başladı.

Geniş açı olarak fotoğraf ve HD video çekimi yapabilen kameralar, göreve çıkan personelin omuz ve yaka bölgesine monte ediliyor ve kesintisiz 3 saat çekim yapabiliyor.
Kaynak: İHA