Oktay Çanak Açıklaması '15 Temmuz Bir İşgal Girişimiydi'

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 15 Temmuz’un İstiklal savaşından bu yana Türkiye’nin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu belirterek, "Bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimidir" dedi.

Oktay Çanak Açıklaması '15 Temmuz Bir İşgal Girişimiydi'
15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 15 Temmuz’un millet sayesinde engellendiğini ve dünyada böyle bir milletin olmadığını kaydetti.

15 Temmuz şehitleri ve gazilerini her zaman minnetle yad edeceklerini ve o gecenin Türkiye için bir milat olduğunu ifade eden Milletvekili Çanak, şunları söyledi:

"Bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimidir. 15 Temmuz, istiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçı Terör Örgütü; devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya çalıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalmayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dimdik durdu, canı pahsına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşların tamamı da milletimizin ve devletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gazi meclisimiz Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazıldı. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz."

"Reformlarla hızla toparlandık"

Milletvekili Oktay Çanak, 15 Temmuz sonrasının da Türkiye açısından en az o gece kadar zorlu bir süreç olduğunu belirterek, "Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin aldığı önlem ve yaptığımız reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmeden ekonomimizde yüzde 5 büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık, bu yılın ilk 6 ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde artırmaya başladık. Bizler, ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA