Milletvekili Yüksel'den 15 Temmuz Açıklaması

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasının bombalanması sırasında Genel Kurul salonunun da bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, “Biz o gece Genel Sekreterimiz Abdulhamit Gül, Gaziantep Milletvekillerimiz Ahmet Uzer ve Canan Candemir Çelik ile 100 yakın Milletvekili arkadaşımızla Genel kuruldaydık. Milletin meclisi hain FETÖ tarafından bombalanırken bizlerde meclis çatısı altında ölmeyi göze alarak çalışmalara devam ettik ve meclisi terk etmedik” dedi.

Biz biliyorduk ki, bu gece milletimizin ve devletimizin kader anıydı diyen Yüksel,“Milletimiz meydanlarda darbecilere karşı göğüs göğüse mücadele edip şehit olurken bizler elbette milletin meclisini terk edemezdik ve etmedik" dedi.

27 Mayıs darbesinde ailece mağduru olduklarını ve babasının 6 ay cezaevinde yattığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, “Rahmetli babam 27 Mayıs 1960 darbesinde gözaltına alınıp 6 ay cezaevinde kaldı. O darbede rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idam edilişini hiç ama hiç unutmadık.15 Temmuz da hain FETÖ da bunu yapmak istedi. O gece FETÖ ve şer güçleri Türkiyeyi tarihten silmek, yok etmek ve imha etme istediler. Ancak bu millet Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Milletvekilleriyle, bürokratlarıyla, gazetecileriyle o karanlık geceyi aydınlığa çevirdi. Bu ülkede bir daha darbenin ve darbecinin semeresinin okunmayacağı bir direniş gösterdi. Cenab-ı Allah bu onurlu milletle beraber bize darbecilerle hesaplaşmayı nasip ettiği için Allah’a binlerce kez hamd ediyorum” ifadelerine yer verdi. Bu aziz milletin 15 Temmuz da Dünya’da eşine rastlanmamış bir direniş gösterdiğini belirten Yüksel, "Halkımız sokaklarda darbeye karşı onurlu bir direniş gösterirken, bizler de milletvekilleri olarak TBMM’de halkın emaneti olan mecliste bombalara karşı direndik. O gün 80 milyon insan bir var olma mücadelesi verdi. Bu var olma mücadelesinin bir neferi olmak şereflerin en büyüğüdür. Tarih bu onurlu zaferi kıyamete kadar taşıyacaktır. Nasıl ki, ecdadımızın geçmişte kazandığı zaferler yüzyıllar geçse de hala konuşuluyor, tıpkı Çanakkale zaferi unutulmadığı gibi, 15 Temmuz’da aziz milletimizin bu şanlı mücadelesi de asla unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’da geçmişte bu millete yapılan tüm darbelerin hesabının sorulduğunu belirten Yüksel, "O gece millete, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılmak istenen kanlı kalkışma aziz milletimizin sinesine çarparak bertaraf edilmiştir. O gece hainler kaybetti, Milli İrade ve Milletimiz kazandı. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir an dahi tereddüt etmeden yaptığı, meydanlara inin çağrısı Millette yankı buldu. Millet bu çağrı ile Cumhuriyete, demokrasiye, milli iradeye, Cumhurbaşkanına, Başbakanına, ve milli iradenin tecelligahı olan TBMM’ye sahip çıktı ve bu darbe girişimi ilelebed tarihe gömüldü" şeklinde konuştu.

Yüksel, “FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasimiz ve özgürlüğümüzle birlikte İslamın son kalesi olan Türkiye’nin mevcudiyetine yapılmış bir darbe girişimi idi. Bu darbe girişiminde tüm Türkiye’ye de olduğu gibi İstiklal, istikrar ve istikbal şehri Gazişehir’de de yüzyıllardır genlerinde var olan İstiklal için varlık mücadelesi verme duygusunu kabartmış ve hızlı bir şekilde darbeye karşı net duruşunu ortaya koyarak mücadele etmiştir. 15 Temmuz da bayrağı ve vatanı için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA