Mezuniyetinde 15 Temmuz'da Gazi Olduğu Geceyi Anlattı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi makine mühendisliği öğrencisi 15 Temmuz gazisi 25 yaşındaki Ankaralı Özhan Çanlı , 2016-2017 mezuniyet töreninde 15 Temmuz gecesinde nasıl gazi olduğunu anlattı.

Mezuniyetinde 15 Temmuz'da  Gazi Olduğu Geceyi  Anlattı
Mezuniyete katılanlara 15 Temmuz gecesi Halkın hiçbir zaman ne silahtan, ne de bombadan korkuları olduğunu söyleyen Özhan Çanlı, ‘‘15 Temmuz hain darbe gecesi meydanlara çıkmaya karar verdim. İlk olarak emniyetin önüne gittim Emniyetin önüne gittiğimde emniyeti vurdular ve oradaki halkın hiçbir zaman ne silahtan nede bombadan korktuğunu gördüm. Hepsi darbeci olan askerlerin üzerine doğru yürüyordu.

Darbeci askerler silah sıkmasına rağmen mermilerden korkmadan mermi atıldığı zaman siper alıp, mermi kesildiği zaman darbeci askerleri engellemeye çalışıyordu. O zaman anladım ki bu vatanı hiçbir kimse bölemez. Dirliğini ve birliğini bozamaz. Bunu sadece FETÖ terör örgütüne değil tüm dünyaya duyurmuş oldu’’ dedi.

Çanlı, ‘‘Orada askerler halkın yoğunluğundan dolayı başa çıkamayacaklarını anladıkları için zırhlı personel araçlarını bizlerin üzerine sürdüler. Oradaki zırhlı personel aracı benim iki bacağımın üzerinden geçti. İki buçuk aylık tedavi sürecinden sonra sağlığıma tekrardan kavuştum. Bu olay sonucunda da yüce gazilik ünvanını elde etmiş oldum. Bu hain darbe kalkışmasını düzenleyen FETÖ terör örgütünü lanetliyor ve kınıyorum. Vatanımızın ve milletimizin birliğini bütünlüğünü göstermiş olduk’’ diye konuştu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisi 15 Temmuz gazisi Özhan Çanlı’ya diplomasını TBMM İdari Amiri AK Parti Niğde Milletvekil Erdoğan Özegen, plaketini ise Niğde Valisi Yılmaz Şimşek verdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi demokrasi meydanında düzenlenen mezuniyet törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TBMM İdrai Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet programı kep atma töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA