Lübnan'daki Mültecilere Yönelik Uygulamalar Protesto Edildi

Şişli'de, Lübnan'daki Suriyeli mültecilere yönelik uygulamalar protesto edildi.

Uluslararası Suriyeli Mülteci Aktivistler Grubu'nca yapılan basın açıklamasında, Lübnan ordusunun, mültecileri gerekçe göstermeden gözaltına alıp işkence etmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, eş zamanlı olarak bazı mülteci kamplarının yine ordu tarafından yerle bir edildiği aktarıldı.

Uygulamalara karşı dünyanın farklı yerlerinde 30'dan fazla aktivistin açlık grevi yaptığı anımsatılan açıklamada, Suriyeli mültecilere yönelik insan hakkı ihlallerinin son bulması istendi.

Açıklamada, Lübnan'daki olaylara ilişkin soruşturma açılması ve Suriyeli mültecilerin hukuki korunma hakkı talep edilerek, şöyle denildi:

'Hollanda’daki Azza Murtada ve Fransa’daki Rana Cundi isimli aktivistlerle başlayan açlık grevine katılan direnişçilerle dünya çapında birçok kişi dayanışma gösterdi. Şu an 9'uncu günündeki açlık grevi, uluslararası insan hakları örgütlerine yönelik bir çağrı niteliğindedir. Lübnan gibi bir ülkede insan haklarının bu derece çiğnendiğini görüyoruz. Lübnan’daki insan hakları savunucularının, mültecilere dair bir şey yapamıyor olması çok üzücü. Bu durumun devam etmesi diğer ülkelerde mültecilere yönelik benzer baskıların ortaya çıkması tehlikesini doğuruyor.'

Kaynak: AA