Lice Belediyesi, İHA Tarafından Çekilen Fotoğrafları Sergiliyor

Diyarbakır’ın Lice İlçe Belediye Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen fotoğrafların yer alacağı fotoğraf sergisi açıyor. Lice Belediye Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen etkinlikle birlikte İHA Diyarbakır’da üçüncü sergisini açıyor. Daha önce Diyarbakır merkez ve Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde açılan sergilerin üçüncüsü 15 Temmuz günü Diyarbakır’ın Lice İlçe Belediye Başkanlığı katkılarıyla açılıyor.

Lice Belediyesi, İHA Tarafından Çekilen Fotoğrafları Sergiliyor
15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer alacağı sergi Lice İlçe Belediye Başkanlığı bahçesinde açılıyor. Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden ve dünyaya naklen yayın yapan İhlas Haber Ajansı, o gecenin fotoğraflarını Lice Belediye Başkanlığı destekleriyle sergiliyor. 15 Temmuz akşamı Boğaz Köprüsü’nü tankların kapattığını ilk duyuran haber kuruluşu olan İhlas Haber Ajansı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta hain kalkışma girişimini ve sonrasında Türk milletinin tankları ve meydanları teslim almasını Türkiye ve dünyadaki abonelerine servis etti. O gece İhlas Haber Ajansı muhabir ve kameramanları, açılan ateşler altında sahada görevlerini yerine getirerek, darbe girişimini ve vatandaşın kahramanlığını tüm dünyaya duyurmuştu.

"Unutmadık, unutturmadık"

İhlas Haber Ajansı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde çekilen videoların da izletileceği ’Unutmadık, unutturmadık’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı Lice Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Başak tarafından yapılacak. Kaymakam Başak ve ilçe protokolünün katılımıyla açılışı yapılacak serginin bir hafta boyunca halka açık olacağı belirtildi. Sergide ayrıca İHA muhabir ve kameramanları tarafından çekilen ve İHA tarafından özel olarak hazırlanan 56 dakikalık video gösterimi de yapılacak.

Lice’de 15 Temmuz etkinlikleri

Diyarbakır’ın Lice İlçe Belediye Başkanlığı tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 2 gün sürecek etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Lice İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Başak’ın talimatı ile hazırlanan etkinliklerin 2 gün boyunca dolu dolu gerçekleştirileceği bildirildi.

Lice Belediyesi bahçesinde 15-16 Temmuz tarihinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında birinci gün; sabah tenis ve atletizm temalı yarışma, akşam 15 Temmuz Demokrasi Meydanı açılış töreni, 15 Temmuz fotoğraf sergisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, yemek ikramı ve 15 Temmuz belgesel gösteriminin yapılacağı belirtildi. İkinci gün ise akşam yemek ikramı, fotoğraf sergisi ve 15 Temmuz belgesel gösterimiyle anma töreninin devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA