Kumluca Devlet Hastanesi'nde Taş Kırma Cihazı Hizmete Girdi

Kumluca Devlet Hastanesi'nde taş kırma cihazı hizmet vermeye başladı.

Başhekim Dr. Ayşegül Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde hizmete giren cihaz sayesinde böbrek ve idrar yollarında bulunan taşların kırılmasının yanı sıra idrar yolları ve üreterdeki darlıkların endoskopik tedavisi ve yüzeysel mesane tümörlerinin endoskopik tedavisinde kullanılacağını söyledi.

Son teknoloji ürünü cihazın hastaneye alınmasıyla hastalara daha iyi tedavi hizmeti vereceklerini ifade eden Kumluca Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Ersoy Taşkara da cihazla ilgili yapılan tedavilerin böbrek taşı kırma tedavisinde son teknoloji olduğunu belirtti.

Yeni cihazın böbrek taşının rengine veya bileşimine bağımlı olmaksızın tüm taşlara etki gösterdiğini kaydeden Taşkara, 'Bu cihaz sayesinde böbrek taşına ulaşıldıktan sonra işlem çok kısa sürede gerçekleşmektedir. Kanamasızdır, hastaya hiçbir zarar vermez ve işlem sonunda ağrı yok denecek kadar azdır. Vücutta herhangi bir kesi olmadığından ameliyat sonrası dönemde, açık cerrahi tekniklerine göre daha az ağrı olur. Tek seansta tedavi tamamlandığından, ses dalgasıyla taş kırılmasına (ESWL) göre de daha hızlı bir tedavidir. Bu sayede hastanın normal aktivitesine ve iş yaşamına en kısa sürede geri dönmesini sağlar.' diye konuştu.

Kaynak: AA