Kral Selman'dan İbadi'ye 'Musul Tebriği'

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi Musul'un kurtarılması dolayısıyla tebrik ettiği bildirildi.

Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Kral Selman, Irak güçlerinin Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasında gösterdiği çabadan dolayı, Başbakan İbadi'yi tebrik etti.

İbadi'nin de Kral Selman'a tebriğinden dolayı teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, Başbakanın ayrıca 'Son teröristi yenene kadar bölge ülkelerinin iş birliği sürmeli.' ifadelerine yer verildi.

İbadi ve Kral Selman'ın terörle mücadelede iki ülke iş birliğinin süreceğini vurgulayarak, ekonomik ve ticari ilişkilerin de iki dost ülke halkının yararı için geliştirilmesinin önemine değindiği kaydedildi.

Başbakan Haydar el-İbadi, Haziran 2014'ten itibaren DEAŞ'ın kontrolünde olan Musul'un tamamen kurtarıldığını 10 Temmuz'da resmen ilan etmişti.

Irak ordusu, Peşmerge ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleriyle 17 Ekim 2016'da Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması kapsamında doğu yakasına operasyon başlatmıştı. Doğu yakasının yaklaşık 100 gün süren operasyonların neticesinde 24 Ocak'ta tamamen DEAŞ'tan geri alınmasının ardından 19 Şubat'ta da Musul'un batı yakasının kurtarılması için üç cepheden operasyon başlatıldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA