Kore Büyükelçiliği'nden 'Anadolu Odise' Etkinliği

Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 'Anadolu Odise' etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Kore Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Kore ve Türkiye arasında 6. yüzyıldan itibaren, Goguryeo ve Göktürkler arasında temas, Goryeo/Joseon ile Uygurlar arasında alışveriş, Türkiye'nin Kore Savaşı'na katılmasını da kapsayan karşılıklı alışverişlerle duygusal sempati olduğu belirtildi.

Açıklamada, iki tarafın ülke vatandaşları arasında ve akademik anlamda alışverişin bu ilişkilere karşı çok az düzeyde olduğunun ifade edilerek, şöyle denildi:

'2017 yılının Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yılı olması ve iki ülke arasında Karşılıklı Kültür Yılı ilan edilmesi ile birlikte Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin iki ülke ilişkilerinin temelini daha da genişletmek amacı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile 16-25 Temmuz tarihlerinde Türkiye'nin önemli 10 şehri ve tarihi yerlerine ziyarette bulunarak Türkiye'nin önemli kişilerine Kore'yi tanıtıp, Koreli önemli kişilerin ise Türkiye'yi daha derin bir şekilde anlayabilecekleri 'Anadolu Odise' isimli etkinliği planlamıştır.

Etkinliğe, Kore tarafından eski meclis başkanı Hyong-O Kim, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho ve Türkiye uzmanı, tarihçi, arkeolog, sanatçı, basın mensubundan oluşan 35 kişilik bir grup katılacak olup, Türkiye tarafından Truva, Bergama, Efes, Laodikeia, Hierapolis, Konya, Nevşehir, Çorum gibi her bir tarihi bölgenin kazı başkanı, müze müdürleri katılıp yüksek düzey yuvarlak masa toplantılarında bir araya geleceklerdir.'

Kaynak: AA