Katar İle Malezyalı Şirketler Arasında Gemi Yapımı Anlaşması

Hükümete bağlı Katar Limanları Yönetim Şirketi, Malezyalı gemi yapım şirketleriyle anlaşma imzaladı.

Katar'da hükümete bağlı 'Katar Limanları Yönetim Şirketi'nin Malezyalı gemi yapım şirketleriyle bazı anlaşmalar imzaladığı bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Suleyti'nin açıklamasına dayandırdığı habere göre, 'Katar Limanları Yönetim Şirketi' bazı Malezyalı gemi yapım şirketleriyle anlaşmalar imzaladı.

Anlaşmalara göre, Malezyalı şirketlerin, önümüzdeki aylarda Katar'a konteyner ve genel kargo nakliyatı olmak üzere 64 ve 68 metre uzunluğunda iki gemi yapacağını ifade eden Suleyti, bu anlaşmaların, 2030 Katar ulusal vizyonu hedeflerine destek olacağı ve Malezyalı şirketler ile ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Suleyti, anlaşmaların, Katar Limanları Yönetim Şirketi'nin ilerlemesinde kilit bir dönüm noktası olacağını kaydederek, şirketin, milli ekonomiye hizmet ve Katar'ın küresel rekabet gücünü artırmak için yerel çabaları desteklemek adına gemilerin idaresini gerçekleştireceğini aktardı.

'Katar Limanları Yönetim Şirketi' Üst Yöneticisi Abdullah el-Hancı ise gemilerinin yapımının, Japon Sınıflandırma Kurumu'nun gözetiminde yapılacağını ifade ederek, 'Böylece gemilerimizin, uluslararası standartlar ve teknik özellikler kapsamında yapıldığından emin olacağız.' dedi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Doha yönetimi, bu süreçte beş yeni deniz hattı açıldığını duyurmuştu.
Kaynak: AA