İznik'te 'Mavi Tur' Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İznik gölünde “Mavi tur” seferleri başladı.

İznik'te 'Mavi Tur' Başladı
Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın yanı sıra davetliler katıldı.

Recep Altepe, Akşemsettin isimli gemiden inen vatandaşları karşıladı. Daha sonra sahil şeridinde açılış için davetli olanlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Altepe, tarihte 4 imparatorluğa başkentlik yapan İznik’in Bursalı olup da henüz buraya gitme fırsatını bulamayan vatandaşların keşfini beklediğini söyledi.

Büyükşehir’in organizasyonuyla sabah evlerinden alınan vatandaşların Orhangazi iskelesinden gölde tekne turu ile önce İznik gölünü keşfe çıkacağını söyleyen Başkan Altepe, ardından İznik iskelesinde inilerek ilçedeki tarihi ve turistik mekanların profesyonel rehberler eşliğinde gezileceğini ifade etti.

Tur kapsamında Roma tiyatroları, Ayasofya Camii, 1. Murat Hamamı, göl evleri ve kayıkhane, Lefke Kapı ve surlar, Yeşil Camii, Nilüfer Hatun İmareti, Süleyman Paşa Medresesi ve İznik çini fırınları gibi tarihi ve turistik mekanların ziyaret edileceğini vurgulayan Altepe, “Bu yıl yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmasını hedeflediğimiz İznik turuna katılmak için vatandaşlarımızın ikamet ettikleri muhtarlıklara başvurması yeterlidir” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise hayal olan bir yatırımın daha Büyükşehir farkıyla hizmete alındığını hatırlattı. İznik Gölü’nde tekne ile seyahatin artık mümkün olduğunu kaydeden Sargın, ilçe ihtiyaçlarına yönelik gösterdiği hassasiyet dolayısıyla Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA