İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan 'Bir Emir Binlerce Nefer'Le 15 Temmuz'u Anlattı

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini anlattı. Emniyet Müdürü Çalışkan, "O gece talimat verdim. Hiçbir polis silahını teslim etmeyecek , gerekirse silahını kullanacak" dedi.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın haberi alır almaz emniyet binasından çıkışına ait güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi, Türkiye’de çeşitli kurum ve kuruluşlarca anılırken, darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünün işgal edilmeye çalışılmasına ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü tarafından “Bir Emir Binlerce Nefer” adlı kısa bir belgesel hazırlandı. Demokrasi direnişinin yıl dönümü için hazırlanan 16 dakikalık video kaydı, ülke tarihinin utanç tablosunu oluşturan 27 Mayıs 1960’taki ilk askeri darbeden bu yana Türkiye’de yaşanmış darbe ve darbe girişimlerini yansıtan görüntülerle başlıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan videoda İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz darbe girişimde emniyetin sergilediği mücadeleyi ilk kez anlatıyor. Çalışkan , yaptığı konuşmada, " O gece istihbarat ve terör şube müdürümüzle DEAŞ ile ilgili operasyon planı yapıyorduk. Binin üzerinde personelimi beklemedeydi. Ayrıca yedi tepe huzur uygulaması kapsamında 5 bin personelim de uygulama yapıyordu. O sırada bir emniyet müdür yardımcımızı bizi arayarak, albay olduğunu söyleyen bir kişinin darbe yaptıklarını ve teslim olmaları gerektiğini söyledi.

Beylerbeyi Polis evinde polisin silahların askerlerin almak istediği bilgisi geldi. Bu bizi çok rahatsız etti. Ve yerimizden fırladık odamızdan ayrıldık. Boğaz Köprüsü’ne giderken, ben talimat verdim.Hiçbir polis silahını teslim etmeyecek , gerekirse silahını kullanacak" dedi.

Öte yandan haberi alır almaz İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın emniyette ayrılma anına ait güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Çalışkan, emniyetten çıkarak hemen aracına binip emniyetten ayrılıyor.
Kaynak: İHA