İrlanda Dışişleri Bakanı Coveney, Ramallah'ta

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, İrlanda'ya Filistin devletini tanıma çağrısı yaptı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat'ın, İrlanda'ya Filistin devletini tanıma çağrısında bulunduğu bildirildi.

Ureykat'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, FKÖ Genel Sekreteri, resmi temaslarda bulunmak üzere Batı Şeria'yı kısa süreli ziyaret eden İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney ile Ramallah'ta bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail hükümetinin yerleşim birimleri inşasına devam ederek iki devletli çözümün akamete uğratılması ve yerine ırkçı-ayrımcı bir rejimin getirilmesini hedeflediğini belirten Ureykat, İrlanda'ya Filistin devletini tanıma çağrısında bulundu.

Coveney ise Ortadoğu'da kalıcı ve adil barışın sağlanması için iki devletli çözüm ve 1967 sınırlarında Filistin devletinin kurulması ilkesini desteklediklerini kaydetti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, '1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi' nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, 135 ülke Filistin'i resmi olarak tanıyor.
Kaynak: AA