İHA'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Hitit Üniversitesinde Açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Hitit Üniversitesi iş birliği ile açıldı.

İHA'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Hitit Üniversitesinde Açıldı
Hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden ve dünyaya naklen yayın yapan tek yayın kuruluşu olan İhlas Haber Ajansının tarihe tanıklık eden karelerinin yer aldığı sergiye, davetliler yoğun katılım gösterdi. Rektörlük binasındaki sergi açılışına Vali Necmettin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fatih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başarınhcal, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir Haçlı seferi olduğunu söyledi.

Bir yıl önce görünüşte sadece hain FETÖ’nün yapmış olduğu ama geri planında İslam ümmetini, birliğini hedef alan ve Hıristiyanlıkla ilgili olan bir hareket olduğuna inandığı ve neticesinde de çok büyük travmalar ve sorunlara yol açan bir süreci yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Alkan, “Yarın onun seneyi devriyesi. Herkesin bu konuda üzerine düşen görevler var. Üniversitelere düşen bu konuların akademik olarak ele alınması bu olayın sadece bir ilkokul mezunu bir meczubun, bir papazın, hainin ne derseniz deyin bir faaliyeti olmadığı bunun arkasında çok büyük egemen güçlerin olduğunu, bunun bir Haçlı seferi olduğunu resmi olarak belgeleriyle akademik olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bu olay biliyorsunuz teknoloji kullanarak yapıldı. Çok ciddi şekilde algı operasyonları dahil her şey kullanıldı. Bunun bir daha olmaması için çok hızlı şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Biz üniversite olarak gereken gayreti gösterdiğimize inanıyoruz. Bu tür etkinliklerle canlı tutacağız hem diri tutacağız bugünü. Ferasetimi artırmak üzere gücümüz ölçüsünde çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İhlas Haber Ajansı’nın katkılarıyla güzel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Rektör Alkan, “Çorum’dan 10 tane, ülkemizden 250 şehidimiz, 2 binin üzerinde gazimiz var. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Allah memleketimizi bu ve benzeri her kötülükten, bu ve benzeri fena insanlardan korusun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA