GTO Başkanlarından 15 Temmuz Mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, mesajında 15 Temmuz 2016 akşamında ülkemizin tarihinin en büyük demokrasi savaşlarından birini verdiğini ve milletin Cumhuriyet uğruna bedenini siper ettiğini hatırlatarak, Türkiye’nin tüm dünyaya birlik, beraberlik ve yenilmezliğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

GTO Başkanlarından 15 Temmuz Mesajı
GTO Meclis Başkanı Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yayımladıkları mesajda “ Kahraman Türk Milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutluyoruz. Milletimiz bu zor zamanda bir araya gelerek tek yürek olmasını bilmiş, ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Halkımız, milletin iradesinin önünde kimsenin duramayacağını 15 Temmuz’da tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kahraman Türk millet 15 Temmuz’da tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmiyerek büyük Türkiye’yi dünyaya göstermiştir. Demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ediyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarihe Türk halkının demokrasi zaferi olarak kaydedildiğini vurgulayan başkanların mesajında, "15 Temmuz 2016” tarihi, toplumsal uzlaşı noktasında da tüm toplumlara örnek olmuştur. Bir yıl önce bu topraklarda Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde siyasi partiler, kamu kurumları, medya ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte milli birlik ve beraberlik sınavını başarı ve gururla geçtik. Bir daha böyle bir hainliğe, böyle insanlık dışı bir davranışa, böyle bir zulme maruz kalmamak ve müsaade etmemek için 15 Temmuz’da yaşananları unutmamak ve unutturmamak zorundayız. Bu ülke 15 Temmuz’a rağmen geçen bir yıl içerisinde çok şey başardı. Silahla yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışmalarına rağmen, küresel durgunluk içerisinde en güçlü büyüyen ekonomilerden biri olmayı başardı. Özel sektör olarak bir yıl önce söz verdiğimiz gibi ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların karşısına daha büyük bir azimle çalışarak dikildik. ’Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz’ dedik. Bu toprakları demokrasi ile tanıştıran kurucumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam ettik ve bundan sonra da devam edeceğiz. Bir yıl önce altını ısrarla çizdiğimiz gibi halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz" denildi.
Kaynak: İHA