Gaziantep'teki FETÖ Soruşturmaları

Vali Yerlikaya: 'Bugüne kadar 987 kişi şehrimizde tutuklandı. 638 kişinin yargılaması sürüyor, adli kontrolle serbest bırakıldı. 2 bin 194 kamu görevlisi ihraç edildi, 684 kişinin de halen görevden uzaklaştırılması sürüyor'

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentteki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında, bugüne kadar kentte 987 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Yerlikaya, bir restoranda şehit ve gazi yakınlarına yönelik düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, bir yıl önce asker kılığına giren bir grup hainin darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını hatırlattı.

Hainlere karşı Türkiye'nin dört bir yanında genç yaşlı, erkek kadın demeden toplumun tüm katmanlarının bir araya gelerek kendi geleceklerini, istiklallerini ve istikballerini koruduğunu ifade eden Yerlikaya, Gaziantep'te de Türkiye fotoğrafına uygun bir görüntü verildiğini kaydetti.

Ülkedeki her ferdin darbecilere boyun eğmeyen, ülkesini, milletini, devletini ve bayrağını korumak için şehit veya gazi olanlara minnet ve şükran borçlu olduğunu anlatan Yerlikaya, 15 Temmuz'un hemen ardından devletin içerisine sızan hainlerin temizlenmesi çalışmaları yapıldığını vurguladı.

Gaziantep'te bugüne kadar FETÖ mensuplarına karşı ciddi bir mücadele gösterildiğini, bu çalışmalardan da asla taviz verilemeyeceğini belirten Yerlikaya, şöyle konuştu:

'Gecemizi kabusa döndürenler, o gecenin sabahında boyunları bükük, kafaları önde rezil şekilde kaldı. Cenab-ı Allah'ın da yardımıyla bizler geleceğimize emin adımlarla aydınlık yarınlara ilerliyoruz. O hainleri bulundukları yerlerden bulup çıkararak hakimlerimizin karşısına çıkarıyoruz. O kara günden bu yana bir yıl geçti. Bu süreçte dosta düşmana bu hainleri nasıl seçip çıkattığımızı gösteriyoruz. Bugüne kadar 987 kişi şehrimizde tutuklandı. 638 kişinin yargılaması sürüyor, adli kontrolle serbest bırakıldı. 2 bin 194 kamu görevlisi ihraç edildi, 684 kişinin de halen görevden uzaklaştırılması sürüyor. Biz, adaletten şaşmıyoruz. Adalet mülkün temelidir düsturunu bize zulmedenlere bile uyguluyoruz. Bize kurşun sıkan, tankla ateş eden, F16'larla mermi atanları hakim karşısına çıkarıyoruz. Çünkü bizim atalarımız bize bunu emretti ve bunu gösterdi. Bunu anlamakta güçlük çeken, aramıza nifak sokmaya çalışan, kardeşliğimizi sınamak isteyenleri de elimizin tersiyle itmeliyiz.'

Herkesin sorgulaması, sevdiklerine körü körüne teslim olmaması gereken bir dönemin yaşandığını aktaran Yerlikaya, 'Sevdiklerimizin bizi nereye götürdüğünü, işin nereye gittiğini iyi görmeliyiz. Bu anlamda gençlerimize de sahip çıkmalıyız. Ne yapıyorlar, kimlerle görüşüyorlar onlara bakmamız lazım.' diye konuştu.

Yerlikaya, varlıklı insanların bundan sonra hayırlarını gerçekleştirirken, bağış yaptığı yerleri de iyi incelemesi ve hayırlarının kimlere gittiğini takip etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA