Fransa'da Terör Kurbanları Anıldı

Nice kentinde geçen yıl 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları sırasında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 86 kişi için tören düzenlendi.

Fransa'nın Nice kentinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılımıyla geçen yıl 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları sırasında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 86 kişi için tören düzenlendi.

Saldırıda hayatını kaybeden 86 kişinin isminin tek tek okunması ve 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma töreninde konuşan Macron, saldırının gerçekleştiği günden bir sonraki gün Fransa'nın şaşkın ve yaralı uyandığını söyledi.

Macron, saldırı sonrası güvenlik konusunda yapılan eleştirileri anladığını, böyle bir hadise yaşandığında insanların sebeplerini araştırdığını ifade ederek, devletin sorumluluklarıyla yüzleşmesi gerektiğini kaydetti.

Bu saldırıdan sonra siyasetçilerin güvenlik konusunda elinden geleni yaptıklarını ve usanmadan terörle mücadele ettiklerini belirten Macron, devletin, halkın güvenini tekrar kazanmak için her şeyi yapacağını bildirdi.

Törene eski cumhurbaşkanlarından François Hollande ve Nicolas Sarkozy de katıldı.

Nice'de 14 Temmuz gecesi 19 tonluk bir soğutucu kamyonun kalabalığın üzerine sürülmesiyle düzenlenen saldırıda 86 kişi hayatını kaybetmiş, 200'e yakın kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Saldırıyı yapan Tunus kökenli Mohamed Lahouaiej Bouhlel ise polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından Fransa'da olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti. Fransa Ulusal Meclisi, iki hafta önce OHAL uygulamasının 6'ncı kez uzatılmasına karar vermişti.
Kaynak: AA