'Eşim O Gece Tarih Yazmış'

FETÖ darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Serdar Gökbayrak'ın eşi Necla Gökbayrak, darbe girişiminde bulunanlara hakkını helal etmiyor Gökbayrak: 'O gece çocuklarıma 'Bakın çocuklar bu gece tarih yazılıyor, daha önce böyle bir şey yaşamadınız, sizin için bu gece tarih yazılıyor.' dedim. Gerçekten eşim o gece tarih yazmış' '66. Zırhlı Tugayı'nda şehit oldu eşim. Anlatılanlara göre orada çatışarak şehit olmuş. O gece onun için çok güzeldi'

İBRAHİM YOZOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen polis memuru Serdar Gökbayrak'ın eşi Necla Gökbayrak, darbe girişimi gecesi çocuklarına 'Bakın çocuklar bu gece tarih yazılıyor, daha önce böyle bir şey yaşamadınız, sizin için bu gece tarih yazılıyor.' dediğini ve eşinin gerçekten de o gece tarih yazdığını söyledi.

Gökbayrak (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi darbe olduğu haberini alınca hemen eşini aradığını ve durumunu sorduğunu belirtti.

Eşinin tam olarak olayı anlamadıklarını fakat FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu bilgisini verdiğini ifade eden Gökbayrak, 'İlerleyen saatlerde 'Beni bu akşam arama.' dedi. Kendisi özel harekatçıydı, operasyonlara alışmıştık görevdeyken aramamızı istemezdi. Daha sonra dayanamadım aradım ve bana video attı. Daha önce hiç yapmadığı bir şeydi.' dedi.

Eşi için konu 'vatan, millet, görev' olduğunda gözünün hiçbir şey görmediğini söyleyen Gökbayrak, onun için her şeyden önce görevinin geldiğini aktardı.

Gökbayrak, eşinin kendisine göreviyle ilgili hiçbir şey anlatmadığını ancak ilk kez o akşam darbeci askerlerin videosunu attığını belirterek, 'Videoda 'Görüntü çekmeyelim' diyen arkadaşları vardı. Eşim de 'Onlar benim Gölbaşı'nda 14 özel harekatçı arkadaşımı şehit etmişler.' diyor. O arada da Gölbaşı'ndan daha yeni yeni haberler geliyordu. Orada sadece eşimin ayakları gözüküyordu kendisi gözükmüyordu.' diye konuştu.

- 'Son mesajı 'Az kaldı bitiyor' oldu'

Eşiyle darbe girişimi gecesi sürekli mesaj yoluyla haberleştiğini dile getiren Gökbayrak, kardeşlerini de arayıp 'Sıkıntı yok biz hallediyoruz.' dediğini bildirdi.

Gökbayrak, eşinin kendisine attığı fotoğrafta çok üzgün göründüğünü belirterek, 'Fotoğrafı görünce şehit olacağını anladım. Sonra mesajlarla haberleştik. Sabaha karşı 4 civarı mesaj attım o da bana 'Az kaldı bitiyor' diye mesaj attı. En son mesajı o oldu.' dedi.

Saat 14.00 civarı herkesin kendisini arayıp eşinden haber alıp almadığını sorduğunu ancak hiçbir şeyden şüphelenmediğini söyleyen Gökbayrak, annesinin 'Kızım garip garip insanlar var kapıda, şehit olduğunu söylüyorlar.' demesi üzerine kendisi için kıyametin koptuğunu kaydetti.

O anı hatırlamak bile istemediğini vurgulayan Gökbayrak, şöyle devam etti:

'İzmit'e gittik eşimin bayrağa sarılı cenazesi geldi. Yüzünü gördük yüzü çok güzeldi. Morga gittik sabaha kadar orada nöbet tuttuk. O hep bizim için nöbet tuttu 'Biz de onun için nöbet tutalım.' dedik. O gece çocuklarıma 'Bakın çocuklar bu gece tarih yazılıyor, daha önce böyle bir şey yaşamadınız, sizin için bu gece tarih yazılıyor.' dedim. Gerçekten eşim o gece tarih yazmış. Katıldığı görev de çok önemli görevdi. 66. Zırhlı Tugayı'nda şehit oldu eşim. Anlatılanlara göre orada çatışarak şehit olmuş. O gece onun için çok güzeldi. O hep 'Özel harekatçı için şehit olmak onur verici, gurur verici.' derdi. Arkadaşı Necmi Çakır o şehit olmadan üç-dört ay önce şehit olmuştu, onun cenazesine gitti. O da Güneydoğu'da özel harekatçıydı, ona çok üzülmüştü, kendisi de şehit oldu. Çok iyi insandı kendisi, şehitliği hak etti.'

- 'Temmuz ayı artık benim için karanlık bir ay'

Büyük kızının babasını 'demirden bir insan' olarak gördüğünü, şehidin kendisi ve çocuklarının her zaman kahramanı olduğunu vurgulayan Gökbayrak, onun her zaman çok iyi bir baba, iyi bir eş olduğunu kaydetti. Gökbayrak, ayrıca eşinin gittiği görevlerde hep başarılı olduğunu ve birçok takdir belgesi aldığını anımsattı.

Gökbayrak, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı arifesinde hissettiği duyguları şöyle anlattı:

'Biz üzülüyoruz acılarımız tazeleniyor. Temmuz ayı artık benim için karanlık bir ay. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Sakarya ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, sosyal hizmetlerimiz o günden sonra bizi hiç yalnız bırakmadılar. Maddi manevi hep yanımızda oldular. Eşim şehit olduğu günden beri hep yanımızdalar. Evlatlarımla da birebir ilgilendiler. Onlar da babalarına layık bir evlat olacaklar inşallah. Büyük kızım polis olmak istiyor zaten.'

Gökbayrak, darbe girişiminde bulunanlara hakkını helal etmediğini belirterek, hainlerin idamla yargılanmalarını istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA